Mainos

Eduskunnasta tukea ruuhkamaksuille

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta liputtaa varovasti ruuhka- ja tienkäyttömaksujen puolesta. Valiokunnan mielestä mahdollisuudet paikannukseen perustuvien maksujen käytölle pitää selvittää.

Valiokunta viimeisteli tänään mietintönsä hallituksen liikennepoliittisesta selonteosta. Siinä hallitus on linjannut tavoitteensa liikenneverkon kehittämiselle ja rahoitukselle vuoteen 2020 asti.

Jos ruuhkamaksut tulevat, henkilöautoliikenne voi vähentyä ja sitä kautta myös tarve joihinkin liikenneinvestointeihin. Valiokunta korostaakin, että tämän vuoksi ruuhkamaksuja koskevat päätökset on tehtävä hyvissä ajoin ennen kuin ne mahdollisesti otetaan käyttöön.

Valiokunta haluaisi myös nopeuttaa suurten kaupunkien joukkoliikennetuen käyttöönottoa niin, että se tapahtuisi jo ensi vuonna.

Teiden ja muiden liikenneväylien korjaukseen ja kunnossapitoon tarvitaan valiokunnan mielestä paljon enemmän rahaa kuin mihin hallitus on varautunut. Valiokunnassa on myös mietitty, että liikenteen investoinneista ja niiden rahoituksesta pitäisi päättää eduskunnassa yhtä vaalikautta pidempinä kokonaisuuksina, jotta töihin ei syntyisi helposti kalliiksi käyviä katkoksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.