Mainos

Eduskunnassa vaadittiin parannuksia opetukseen

Eduskuntaryhmät laidasta laitaan peräävät parannuksia koulujen erityisopetukseen, oppilashuoltoon ja oppilaanohjaukseen. Kansanedustajat kantoivat tänään hallituksen koulutuspoliittista selontekoa koskevassa lähetekeskustelussa huolta siitä, että lasten pahoinvointi lisääntyy.

Oppilaille tarjottujen tukipalvelujen puutteet saivat huomiota jo hallituksen selonteossa. Selonteon laatinut opetusministeriö päätyi kuitenkin siihen, että kolme vuotta sitten voimaan tullut uusi koululainsäädäntö kaipaa kaiken kaikkiaan lähinnä hienosäätöä.

Ministeriön tekemän kyselyn mukaan kuntien virkamiehet pitävät lakeja toimivina. Itse koulunpito ei kuitenkaan kolmessa vuodessa ole vielä ehtinyt paljonkaan uudistua. Opetusministeriön mielestä aikaa onkin kulunut niin vähän, ettei lakien vaikutusta vielä pysty kunnolla arvioimaan.

Monissa puheenvuoroissa korostettiin aikuiskoulutuksen tehostamisen tärkeyttä ja perättiin ratkaisuja opettajapulaan. Koulutuksen kestomurheista kansanedustajilla olivat muistissa myös homekoulujen haitat, kirjasto- ja kerhotoiminnan tarpeet, kodin ja koulun yhteistyön puutteet sekä koulukiusaaminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.