Eduskunnassa reipas Natokeskustelu

Puolustusministeri Seppo Kääriäisen mukaan yksi tapa välttää puolustusmaterivaltavat menonlisäykset tulevalla vuosikymmenellä saattaisi olla jäsenyys sotilasliitto Natossa.

Eduskunta on käynyt kyselytunnilla reippaan Nato-keskustelun. Hallitus vakuutti, että Suomen turvallisuuspoliittinen linja ei ole muuttunut. Suhde Natoon selvitetään seuraavan kerran 2008 turvallisuuspoliittisen selonteon yhteydessä.

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen avasi viime viikolla - tahallisesti tai tahtomattaan reippaan Nato-keskustelun.

Kääriäinen oli huolestunut nopeasti kasvavista puolustusmateriaalihankintojen kustannuksista. Puolustusministerin mukaan yksi tapa välttää valtavat menonlisäykset tulevalla vuosikymmenellä saattaisi olla jäsenyys sotilasliitto Natossa.

Tänään puolustuministeri joutui tilille sanomisistaan eduskunnassa.

-Herra puolustusministeri, te hämmästytitte kansaa tai ainakin meitä täällä vasemmalla, äskeisellä puheella, tekemällä Nato-jäsenyydestä raha-kysymyksen, totesi kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä.

-Oletteko edustaja Tennilä lukeneet sen puheen, oletteko varmasti lukeneet tuon puheen, Kääriäinen vastasi.

-Nyt tarvitaan enemmän kuin koskaan perusteellista selvitystä ja minun kysymykseni on, yhtyykö puolustusministeri siihen, että tulevan puolustuspoliittisen selvityksen yhteydessä on tehtävä myös selvitys Nato-jäsenyydestä, tiedusteli kansanedustaja Liisa Jaakonsaari.

-Minä olen sitä mieltä, että kun tehdään selontekoa 08, niin osana sitä sitä valmistelua selvitetäänn monta asiaa, varmaan resurssikysymyksiä, varmaan Nato-jäösenyyttä polittisesti ynnä muuta, Kääriäinen sanoi.

-On syytä koko hallituksen puolesta sanoa, että turvallisuuspolittinen linja on entinen. Se on täällä eduskunnassa käsitelty selonteon yhteydessä ja eduskunta on antanut sille tukensa, sanoi valtiovarainministeri Eero Heinäluoma.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat