Mainos

Eduskunnassa reipas Natokeskustelu

Puolustusministeri Seppo Kääriäisen mukaan yksi tapa välttää puolustusmaterivaltavat menonlisäykset tulevalla vuosikymmenellä saattaisi olla jäsenyys sotilasliitto Natossa.

Eduskunta on käynyt kyselytunnilla reippaan Nato-keskustelun. Hallitus vakuutti, että Suomen turvallisuuspoliittinen linja ei ole muuttunut. Suhde Natoon selvitetään seuraavan kerran 2008 turvallisuuspoliittisen selonteon yhteydessä.

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen avasi viime viikolla - tahallisesti tai tahtomattaan reippaan Nato-keskustelun.

Kääriäinen oli huolestunut nopeasti kasvavista puolustusmateriaalihankintojen kustannuksista. Puolustusministerin mukaan yksi tapa välttää valtavat menonlisäykset tulevalla vuosikymmenellä saattaisi olla jäsenyys sotilasliitto Natossa.

Tänään puolustuministeri joutui tilille sanomisistaan eduskunnassa.

-Herra puolustusministeri, te hämmästytitte kansaa tai ainakin meitä täällä vasemmalla, äskeisellä puheella, tekemällä Nato-jäsenyydestä raha-kysymyksen, totesi kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä.

-Oletteko edustaja Tennilä lukeneet sen puheen, oletteko varmasti lukeneet tuon puheen, Kääriäinen vastasi.

-Nyt tarvitaan enemmän kuin koskaan perusteellista selvitystä ja minun kysymykseni on, yhtyykö puolustusministeri siihen, että tulevan puolustuspoliittisen selvityksen yhteydessä on tehtävä myös selvitys Nato-jäsenyydestä, tiedusteli kansanedustaja Liisa Jaakonsaari.

-Minä olen sitä mieltä, että kun tehdään selontekoa 08, niin osana sitä sitä valmistelua selvitetäänn monta asiaa, varmaan resurssikysymyksiä, varmaan Nato-jäösenyyttä polittisesti ynnä muuta, Kääriäinen sanoi.

-On syytä koko hallituksen puolesta sanoa, että turvallisuuspolittinen linja on entinen. Se on täällä eduskunnassa käsitelty selonteon yhteydessä ja eduskunta on antanut sille tukensa, sanoi valtiovarainministeri Eero Heinäluoma.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.