Mainos

Eduskunnassa rähistiin hoitajien palkankorotuksista

Tämänpäiväisten puheiden perusteella eduskunnassa majailee lakkokenraaleja sekä valehtelijoita.

Eduskunnassa riideltiin tänään kiivaasti tasa-arvotupon rahoituksesta.

Kehysbudjetin palautekeskustelussa oppositio vaati useaan otteeseen valtiovarainministeri Jyrki Kataista kertomaan, aikooko valtio rahoittaa hoitajien palkankorotukset ja millä summalla.

Katainen kieltäytyi kertomasta summaa, koska hänen mukaansa se sotkisi palkkaneuvotteluja. Kataiselta ei saatu vastausta myöskään mahdollisten veronkevennysten aikatauluun.

Ministeri itse leimahti SDP:lle, kun oppositiosta luvattiin tuki tasa-arvotupolle.

- Jos puolue ei ole koskaan hallituksessa ollessaan esittänyt sellaista mitä tämä hallitus esittää tasa-arvotupon työnimellä, niin silloin ei pitäisi olla puhevaltaa. Toivoisin pientä häveliäisyyttä, jyrisi Katainen.

Häveliäisyyttä ei oppositiolla ainakaan Kataisen toivomalla tavalla näyttänyt riittävän, sillä sekä SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma, että vasemmistoliiton kansaedustaja Esko-Juhani Tennilä syyttivät kokoomusta katteettomista lupauksista ennen eduskuntavaaleja.

"Tusinatavaraa demareiden tuutista"

Pääoppositiopuolue SDP oli laatinut kaksitoistakohtaisen listan lisärahavaatimuksistaan. Tasa-arvotusina sai heti vastaansa pilkkaa hallituspuolueista.

- Tusinatavaraa demareiden tuutista. Tuttua siinä oli se, että vaadittiin tällä kaudella nopeasti korjaamaan sellaisia epäkohtia, joita demarit eivät ole hallituksessa olleessaan pystyneet korjaamaan, ilkkui kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz demareille.

- Demareilla on ollut 12-vuotta joko sosiaali- ja terveysministerin salkku tai opetusministeriö, ettekä te ole tehneet mitään. Missä on teidän vastuunne nyt, kyselee puolestaan vihreiden kansanedustaja Kirsi Ojansuu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.