Mainos

Eduskunnassa puitiin ulkomaalaislakia

Eduskunta aloitti tänään tunteita herättäneen ulkomaalaislain puinnin. Lain tarkoitus on yhdenmukaistaa suomalainen turvapaikanhakumenettely muiden EU-maiden säädösten kanssa.

Uuden lain mukaisesti tilapäisen oleskeluluvan Suomessa saaneella turvapaikan hakijalla on oikeus työntekoon.Eduskunta tulee hyväksymään uuden lain, vaikka perussuomalaiset sitä vastustavatkin.

Eduskunta keskusteli ulkomaalaislaista asiallisesti, vailla suuria tunteenpurkauksia.

Perussuomalaiset ovat jäämässä yksin vastustaessaan ulkomaalaislainsäädännön uudistamista. Puheenjohtaja Timo Soini irtisanoutui rasismista - oikeudessa rasismista tuomion saaneilla ei ole sijaa puolueessa.

Nyt käsiteltävään hallintovaliokunnan lakiesitykseen ainoan eriävän mielipiteen jätti perussuomalaisten edustaja.

- Viime kuukausina on tullut hyvin paljon maahanmuuttajia lisää ja tämä johtuu siitä, että meidän käytännöt ovat olleet niin löysiä. Olen sitä mieltä, että ensin tämä järjestelmä pitää saada toimimaan, ennen kuin otetaan kovin paljon enemmän maahanmuuttajia, totesi perussuomalaisten Pirkko Ruohonen-Lerner.

Esityksen lähtökohta on se, että turvapaikanhakija saa saman kohtelun kaikissa EU-maissa.

- Eurooppaan kohdistuu voimakkaita maahanmuuttopaineita turvapaikkamenettelyn kautta. Samanaikaisesti Eurooppaa uhkaa monilla aloilla työvoimapula. Yhteinäinen eurooppalainen turvapaikkapolitiikka merkitsee pitkälle menevää lainsäädännön harmonisointia, kommentoi keskustan Tapani Tölli.

Sosialidemokraattinen entinen sisäministeri kritisoi hallituksen ulkomaalaispolitiikkaa, mutta sosialidemokraatitkin hyväksyvät eduskuntaan tuodun lakiesityksen.

-Lopetamme sellaisen politiikan, jossa ovet ja ikkunat ovat auki ja silmät kiinni. Meidän täytyy myös taloudellisesti ja inhimillisesti katsoa mitä seuraamuksia on maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikasta, joka tällä hetkellä ei ole hallituksella hallinnassa, kritisoi kansanedustaja Kari Rajamäki.

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors sanoi jo eduskunnalle annetun lisäbudjetin sisältävän määrärahoja turvapaikanhakuprosessien nopeuttamiseksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.