Mainos

Eduskunnassa kipakka keskustelu EU:n talouspolitiikasta

Pääministeri Mari Kiviniemen mukaan Suomi on valmis harkitsemaan muutoksia EU:n perussopimuksiin, jos niillä saadaan euroalueelle pysyvä talouden kriisinhallintamekanismi.

Ranska ja Saksa ovat yhteisellä sopimuksella vaatineet perussopimuksen muuttamista.

Pääministeri sanoi eduskunnan EU-keskustelussa, että myös sijoittajat ja pankit pitää laittaa vastuuseen luotonannosta.

Huomenna alkava EU:n huippukokous linjaa, miten tiukat säännöt tehdään, että Kreikan kaltainen talouskriisi ei enää toistu.

Eduskunnan EU-keskustelussa pääministeri Kiviniemi näpäytti puhemies Sauli Niinistöä, joka on pitänyt Kreikan pelastusoperaatiota EU:n perussopimuksen vastaisena.

- Haluan tehdä selväksi yhden asian Kreikan lainajärjestelyistä päätettäessä meitä ei muuten painanut solidaarisuus tai vastuu kreikan pelastamisesta - kyllä meillä oli aito hätä Suomen ja suomalaisten pelastamisesta, Kiviniemi totesi.

Tulevaisuuden sijaan keskustelun suurimmat paukut käytetiin siihen, kuka oli oikeassa päätettäessä Kreikka-lainasta viime keväänä.

SDP ilkkui hallituksen kääntäneen takkinsa pankkien vastuusta talouskriisissä. Hallitusta taas hiertää, että SDP äänesti Kreikan tukipakettia vastaan.

- Saksa ja Ranska ovat nyt sopineet että tulee mukaan pankkien vastuu, ja myös velkojen uudelleen järjestämisvastuu - nyt vaihdatte kelkkaa kun Saksa ja Ranska teki tämän päätöksen, Eero Heinäluoma arvosteli.

Kiviniemi näpäytti kuitenkin takaisin.

- Vähän tässä on sellainen olo, että silloin kun ongelmat olivat suurimmillaan tuon Kreikan kriisin osalta, niin Heinäluoma totesi vain tulipalon keskellä että antaa palaa vaan, vaikka menisi oma mökkikin siinä mukana. Tällaisen poltetun maan taktiikan edustajan en kyllä neuvoja mielelläni vastaan ota.

Kreikka kelpaa myös sisäpolitiikan välineeksi. Perussuomalaiset ovat selittäneet kannatuksensa kasvua Kreikka-päätöksen vastustamisella.

Tänään keskusta noteerasi kilpailijansa haukkumalla perussuomalaiset katteettomista vaalilupauksista, joilla Suomea ollaan viemässä kohti Kreikan tietä.

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.