Mainos

Eduskunnassa kiihkeä kyselytunti hallituksen säästötalkoista

Oppositio ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) ottivat tänään kipakasti yhteen eduskunnan kyselytunnilla. Kiista leimahti, kun hallitus kutsui oppositiojohtajat keskustelemaan tämän kuun lopulla kolmen miljardin leikkauksista, veronkorotuksista ja niiden jaksottamisesta. 

Perussuomalaisten ryhmyrin Jari Lindströmin mielestä hallitus toivoo opposition siunaavan epäonnistuneen talouspolitiikkansa.

– Oletteko valmis lähtemään toimintakyvyttömästä hallituksesta, jotta uusien vaalien kautta voitaisiin saada aikaan sellainen hallitus, joka pystyisi tekemään nykyisen taloustilanteen vaatimia päätöksiä.

– Kyllä tämä hallitus on toimintakykyinen ja voin sanoa, että töitä paiskitaan lähes kellon ympäri, Urpilainen vastasi.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen sai Urpilaisen kiihtymään.

– Suomen ongelma on yhdeksän miljardin suuruinen. Tuo kolme miljardia, mistä täällä puhutuaan on hallituksen ongelma, jonka hallitus on omalla toimettomuudellaan aiheuttanut, Tiilikainen latasi.

– Kolme miljardia ei ole tämän hallituksen ongelma. Se on Suomen ja suomalaisten ongelma. 

– Minua vaivaa tuo käsien pesemisen henki, jonka tässä puheessanne aistin, Urpilainen vastasi.

Urpilainen haluaa ilmoittaa keväällä luottoluokittajille, että kaikki puolueet ovat sitoutuneita valtion velkaantumisen taittamiseen ja myös toimien aikatauluun. 

– Tähän me haemme vastausta ja toivon, että vastaus löytyy, koska mielestäni se olisi isänmaan etu. 

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo ihmetteli keskustan syyttelyä.

– Kyllä hallituksen syyttämisellä joku tolkku pitäisi olla ja synkistelyllä. Ette kai te vakavissanne väitä, että kaikki ongelmat, joissa Suomi tällä hetkellä painii, johtuvat hallituksesta.

Kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) iloitsi, että hallitus kertoo julkisuuteen epäonnistumisestaan.

– Tässä vaiheessa, kun teillä on hiekka tiimalasissa tippunut loppuun, ajatus siitä, että me tulemme kantamaan teidän taakkojanne tai sitoutumaan johonkin sellaiseen, mikä toteutuu seuraavalla vaalikaudella, ettehän te vakavissanne sellaista esitä.

– Edustaja Pekkarinen ja Tiilikainen puhuvat täysin erilaisella tavalla, joten ehkä puheenjohtaja Sipilä sitten kertoo meille, onko keskusta valmis näihin keskusteluihin vaiko ei, Urpilainen kummasteli.

Oppositio otti tänään kaiken irti hallituksen ahdingosta. Hallituksen riveistä opposition puheet leimattiin puolestaan pikkupolitikoinniksi.

 Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja