Mainos

Eduskunnassa hilpeä hetki työministerin kommentista: "En ole itsekään aina sisäistänyt, miten tämä menee"

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.) ihmetteli eduskannan kyselytunnilla, miten työajan pidennys lisää työllisyyttä esimerkiksi kaupan alalla, jolla on paljon osa-aikaisia työntekijöitä, kun taas osa tekee 37,5-tuntista työaikaa. 

- Kun nämä 37,5 tuntia työtä tekevät rupeavat tekemään kolme päivää pidempää aikaa, niin kuinka se voi työllistää lisää sille kaupan alalle - tämä ei ratkea minulle kyllä mitenkään - tai kun tehdään kolme päivää pidempää työaikaa, niin kuinka se tuo lisää verotuloja valtiolle? 

Salissa herätti hilpeyttä, kun työministeri Jari Lindström (ps.) myönsi, ettei itsekään ole aivan sisäistänyt laskutapaa.  

-Edustaja Myllykoski on kyllä siinä mielessä asiassa oikeassa, että hyvin vaikeahan sitä on näin suoraan sanoa, että siitä nyt sitten tulisi tätä, mitä tässä nyt tavoitellaan, hän vastasi.  

-Se iso kuva on kuitenkin tämä, että kilpailukykyä ja tuottavuuttahan tässä haetaan, ja kun ihmiset tekevät pidempää päivää, niin sillä tätä asiaa pyritään hakemaan. Minä ymmärrän kyllä tämän matematiikan itse, ja minun on aika lailla vaikea sitä teille avata, koska en itsekään ole sitä sisäistänyt aina, miten tämä menee.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.