Mainos

Eduskunnassa hierotaan sopua budjettikiistoihin

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät neuvottelevat tänään valtion budjetin ongelmakohdista.

Yksi budjetin vaikeimmista kysymyksistä on kultuurin ja liikunnan rahoituksen järjestäminen.

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät etsivät aamupäivällä sopua valtion ensi vuoden budjettia koskeviin erimielisyyksiin. Neuvotteluja käytiin eilen pariinkin otteeseen ja iltamyöhään, mutta ilman ratkaisevaa edistymistä.

Ratkaisua odottaa muun muassa vaikea kysymys kulttuurin ja liikunnan rahoituksen järjestämisestä Veikkauksen voittorahojen vähentymisen myötä.

Neuvotteluissa ratkaistaan myös, korottaako eduskunta Raha-automaattiyhdistyksen tuotosta valtiolle maksettavaa veroa 7 prosentista 9,5 prosenttiin, kuten hallitus on esittänyt. Eduskunnassa on pelätty, että pelituottojen vähentyminen iskisi RAY:n tuotoilla hoidettaviin palveluihin.

Tavan mukaan eduskunnassa on myös paineita kasvattaa hallituksen budjettiesityksen eräitä menoja. Tavanmukaista on sekin, että keskusteluja käydään varsinkin eräistä tiehankkeista ja rautateiden kunnossapidosta.

Sosiaalipuolen asioista esillä ovat olleet ainakin hallituksen esitys lääkekorvausten omavastuiden korottamisesta sekä työttömyysturvalain uudistus. Siinä paineita tarkistuksille aiheutti perustuslakivaliokunta, jonka mielestä hallituksen esityksen eräät kohdat olivat kyseenalaisia perusoikeuksien näkökulmasta. Eduskunta joutunee tarkistamaan ainakin sitä, milloin työmarkkinatukea voidaan maksaa vain osittaisena. Perustuslakivaliokunta on asettanut kyseenalaiseksi sen, että tuki voidaan maksaa vanhempiensa luona asuvalle leikattuna 60 prosenttiin siitä riippumatta, saako hän tukea vanhemmiltaan.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 04.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.