Mainos

Eduskunnan varapuhemiehen nimellä huijattu autoja

Autoliikkeistä on viety väärillä papereilla ainakin kaksi arvoautoa. Poliisi tutkii tapausta törkeänä petoksena ja pitää mahdollisena, että autoja yritetään viedä maasta.

Markku Koski

Eduskunnan varapuhemiehen Markku Kosken nimi on sotkettu huippuautojen huijaukseen autojen merkkillikkeistä.

Kosken nimellä esiintynyt ja muun muassa tämän ajokortin väärentänyt mies on huijanut autoliikkeiltä tällä viikolla ainakin kaksi huippuluokan autoa, jotka ovat yhdä kadoksissa.

Varapuhemies on täysin äimistynyt tavasta, jolla hänen nimensä on sotkettu huijaukseen.

- Aamulla en oikein tiennyt, että onko aprillipäivä vai todellinen päivä. Aika suunnitelmallista toimintaa tämä on ja ihmeellistä sinänsä, Koski totesi MTV:n uutisille.

Herttoniemen Vehosta väärillä papereilla esiintynyt huijari vei mukaan 80 000 euron Mercedes Benzin ja viereisestä Laakkosen autoliikkestä suunnilleen samanhintaisen BMW:n.

Koskena esiintynyt huijari on väärentänyt muun muassa Kosken ajokortin ja varapuhemiehen kotikunnassa Kärsämäellä sijaitsevan yrityksen valtakirjan nimikirjoituksineen. Huijari on tutkinut tiedot tarkaan, mutta ajokorttiväärennyksessä Koskella on parta ja erinäköisyyttä löytyy enemmänkin.

- Minä olen vaalea ja hän on tumma. Hänellä on parta ja hän polttaa tupakkaa, minä taas en tupakoi.

Koski kertoo myös tehneensä asiassa yhteistyötä poliisin kanssa. Vielä tänään Kosken papereilla yritettiin huijata Volvoa Mikkelissä.

- Tässä on syytä olla varuillaan koko valtakunnassa. Todennäköisesti taustalla on jengi, joka toimii arvokkaiden autojen parissa.

Poliisi ei usko, että enää uusia tapauksia tulee. Tekijä on nimittäin jo poliisin tiedossa joskin yhä vapaana, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Mikko Masalin Itäkeskuksen poliisista.

- Lähtökohtaisesti kyseessä on törkeä petos ja sen lisäksi väärennysrikos väärennettyjen asiakirjojen vuoksi.

Poliisi on ottanut huomioon myös sen, että autoja saatetaan viedä ulkomaille. Kyseessä on kuitenkin harvinaislaatuinen tapaus, johon poliisikaan ei ole ennen törmännyt.

- Minulla ei ole tiedossa, että aiemmin olisi toimittu samalla tavalla. Minun osaltani tämä on ensimmäinen kerta kun liikkeestä on viety auto käyttämällä jonkun poliitikon henkilötietoja. Tässä on viitteitä siitä, ettei tekoa ole päätetty toteuttaa yhtäkkiä vaan sitä on suunniteltu jo jonkin aikaa, Masalin arvioi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 30.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.