Mainos

Eduskunnan tilitoimisto: Puheet Uusipaavalniemen huijaamisesta puppua

Kansanedustaja Markku Uusipaavalniemi (ps.) ei yrittänyt huijata eduskuntaa kulukorvauksilla, sanoo eduskunnan tilitoimiston päällikkö Pertti J. Rosila.

Helsingin Sanomat kertoi aikaisemmin tänään, että Uusipaavalniemi olisi jäänyt kiinni asuinpaikkahuijauksesta, kun hän ei ilmoittanut muutostaan Hyvinkäältä Helsinkiin ja nosti yhä suurempaa korvausta kuin mihin olisi oikeutettu.

-Täyttä puppua, Rosila sanoo STT:lle.

Rosilan mukaan Uusipaavalniemi ei ole tarkoituksellisesti huijannut eikä edes yrittänyt huijata. Kyse on hänen mukaansa puhtaasta huolimattomuudesta ja unohduksesta elämäntilanteen muutoksen yhteydessä kesällä 2009. Edustajalle tuli tuolloin muutto Helsinkiin avioeroprosessin vuoksi.

Rosilan mukaan eduskunnassa huomattiin loppukesällä 2009, että Uusipaavalniemi on muuttanut Hyvinkäältä Helsinkiin. Tällöin hänelle lähetettiin selvityspyyntö, johon edustaja vastasi.

Uusipaavalniemi pahoitteli tapahtunutta, ja korvausten erotus neljältä kuukaudelta, reilut 300 euroa, perittiin seuraavassa tilissä.

Rosilan mukaan vastaavia tapauksia sattuu kansanedustajille silloin tällöin kotipaikkakunnan vaihtuessa.

-Ei tämä mitenkään tavatonta ole.

STT ei tavoittanut tänään Uusipaavalniemeä kommentoimaan asiaa.

Hallibisneksessä hankaluuksia

Uusipaavalniemi herätti joitakin viikkoja sitten suurta huomiota loikkaamalla keskustasta perussuomalaisiin. Sittemmin hän on saanut julkisuutta myös hallibisneksiinsä liittyvien epäselvyyksien vuoksi.

Aiemmin tällä viikolla Ylen A-studio kertoi, että Uusipaavalniemeä uhkaa mittavien rakennustukien takaisinperintä. Oulunkylään suunniteltu curlinghalli ei ole vieläkään valmis, eikä Uusipaavalniemen selvitys asiasta ole tyydyttänyt opetusministeriötä.

Uusipaavalniemi pyrkii uusimaan eduskuntapaikkansa perussuomalaisten riveistä Helsingin vaalipiiristä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.