Mainos

Eduskunnan suurkavalluksesta ehdollista

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi eduskunnan urheilukerholta rahaa kavaltaneen virkamiehen puoleksitoista vuodeksi ehdolliseen vankeuteen.

Kerhon taloudenhoitajana toiminut virkamies vei kerholta 135 000 euroa tasaiseen tahtiin vuosina 1999-2009. Oikeus määräsi miehen korvaamaan summan valtiolle.

Rikoslain mukaan rangaistus on mitattava niin, että se on oikeudenmukaisessa suhteessa rikoksen vahingollisuuteen ja vaarallisuuteen, teon vaikuttimiin sekä rikoksesta ilmenevään muuhun tekijän syyllisyyteen.

Käräjäoikeus katsoi oikeudenmukaiseksi seuraukseksi - niiden laatu ja rangaistuskäytäntö huomioiden - ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Rikoksesta epäilty mies myönsi teon. Hän irtisanoutui tehtävästään viime vuoden syksyllä. Miehen mukaan taloudenpitoa ei valvottu riittävästi, joten kavaltaminen oli helppoa.

1999-2009 urheilukerholle maksettiin avustuksia 660 000 euroa, joista rahastonhoitaja kavalsi vajaan kolmanneksen eli 210 000 euroa. Osan rahoista hän palautti, joten oikeus totesi kadonneeksi rahamääräksi 135 000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.