Mainos

Eduskunnassa sähköinen äänestys - jopa puhemiestä jännitti

"Rima huojui", puuskahti välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja Jari Lindström (ps.) heti äänestyksen jälkeen MTV Uutisille.

Hallitus sai odotetusti luottamuslauseen äänin 97 - 94. Poissa oli kahdeksan ulkoasiainvaliokunnan Yhdysvaltain-matkalla olevaa edustajaa. Näin ollen perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ollut puolustamassa välikysymystä ja kaatamassa hallitusta. 

Lindström oli pettynyt lopputulokseen. 

– Kyllä me tosissaan haastoimme hallituksen ja olen siinä mielessä pettynyt, että näin ei tapahtunut. Se oli todella lähellä. Toisin kuin perussuomalaiset oppositiojohtaja Juha Sipilä (kesk. ) ei ole enää haikaillut ennenaikaisten vaalien perään. Lopputulos ei yllättänyt Sipilää. 

– Kyllä tämä realistinen lopputulos oli. En viime kädessä uskonut, että hallituksen rivit repeävät. Sitähän se olisi vaatinut.Historiallisen äänestyksen johtanut eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) myönsi, että ensimmäistä kertaa vaalikaudella tulos jopa jännitti. 

– Olin kyllä vähän jännittynyt. Emme  olleet laskeneet edustajia. Eduskuntaryhmät paimentavat omansa ja ne tietävät tilanteen. Näytti siltä, että tässä oli maksimimäärä osallistujia, mitä tällä vaalikaudella on nähty.

Äänestykseen kiiruhtivat myös juuri äideiksi tulleet Outi Mäkelä (kok.) ja Annika Saarikko (kesk.) 

– Nyt tässä oli erityistä jännistystä ilmassa. Pitää muistaa myös se, mistä äänestettiin. Kysymyksessä oli epäluottamuslause hallituksen talouspolitiikan linjalle eli kaikelle mitä hallitus on luvannut tehdä ja sen epäonnistumiselle. Pidin tärkeänä tulla paikalle. Kun lapsenhoitokin onnistui, niin täällä olen, Saarikko kertoi MTV Uutisille.

Keskustan kansanedustajat olivat sopineet tulevansa istuntosaliin hyvissä ajoin istumaan. 

– Ehkäpä tämän viikon erään myöhästymisen jälkeen itse kukin varoo juuttumasta hisseihin äänestyksessä kuin äänestyksessä. Tottakai tunnelma oli sähköinen, mutta oli ennalta-arvattavaa, että hallitus pitää rivinsä kasassa. Saarikko summasi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.