Mainos

Eduskunnan poissaolot julki

Kaikkiaan 16 kansanedustajaa oli syyskuun aikana poissa luvatta vähintään yhdestä eduskunnan täysistunnosta. Eduskunta julkisti tänään ensimmäistä kertaa omasta aloitteestaan poissaolotilaston.

Puhemiesneuvosto päätti kesäkuussa, että kansanedustajien poissaoloista julkistetaan yhteenvedot kuukausittain kuluvan syysistuntokauden alusta lukien.

Nämä tiedot ovat olleet saatavissa aiemminkin, mutta niiden hankkiminen on vaatinut esimerkiksi tiedotusvälineiden edustajilta omatoimista laskemista.

Kansanedustajat voivat pyytää vapautusta istuntoon osallistumisesta sairauden, virkatehtävän tai ns. muun syyn perusteella. Virkatehtävä on useimmiten valiokuntamatka tai osallistuminen johonkin kokoukseen eduskunnan lähettämänä.

Muu syy voi olla esimerkiksi yksityisasia tai osallistuminen kunnanvaltuuston kokoukseen. Näissä tapauksissa kansanedustaja tarvitsee vapautuspyyntöönsä eduskuntaryhmänsä puollon.

Tilastoihin kirjataan luvaton poissaolo, jos vapautusta ei ole pyydetty. Toinen mahdollisuus on se, että edustaja unohtaa painaa läsnäolonappulaa täysistuntoon saapuessaan.

Syyskuussa oli eduskunnalla 16 istuntopäivää. Kaksi luvatonta poissaoloa saivat tililleen kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki (sd.), kansanedustaja Maija-Liisa Lindqvist (kesk.) ja kansanedustaja Pekka Leppänen (vas.).

Yhdestä täysistunnosta olivat poissa luvatta ulkoministeri Tarja Halonen (sd.), toinen sosiaaliministeri Terttu Huttu-Juntunen (vas.) sekä kansanedustajat Kalevi Olin (sd.), Esko Aho (kesk.), Hannu Kemppainen (kesk.), Mikko Pesälä (kesk.), Markku Markkula (kok.), Anssi Rauramo (kok.), Eila Rimmi (vas.), Eva Biaudet (r.), Henrik Lax (r.), Raimo Tiilikainen (r.) ja Rauha-Maria Mertjärvi (vihr.).
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.