Mainos

Eduskunnan ovet avautumassa yllättäen Anu Urpalaiselle

Kokoomuksen eduskuntaryhmästä vapautuu paikka, mikäli elinkeinoministeri Jyri Häkämies siirtyy Elinkeinoelämän keskusliiton johtoon. Tämä paikka menisi tässä tapauksessa imatralaiselle Anu Urpalaiselle.

Urpalainen kertoo MTV3 Uutisille, että tieto mahdollisesti avautuvasta eduskuntapaikasta tuli hyvin yllättäen.

-Kyllähän tämä aika äkkiä tuli, koska aiemmin ei ole ollut tietoa, että Häkämiehellä olisi mahdollisesti halua muihin tehtäviin. Tämähän on Jyrin ja erityisesti minun osaltani erittäin hieno juttu, jos näin käy, kertoo Urpalainen.

Urpalainen toteaa, että eduskuntaan lähtö luonnollisesti muuttaisi lähiaikojen suunitelmat perinpohjaisesti.

-Tässähän on juuri kuntavaalit käyty ja tällä hetkellä toimin Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja olemme juuri aloittelemassa kuntavaalien jälkeisiä neuvotteluita. Tämähän tietenkin laittaa ajatuksia uusiksi.

Urpalaisen edukuntaan pääsyssä oli "kolmas kerta toden sanoo" -tilanne.

-Kolmannen kerran jälkeen kyseessä oli viimeinen kerta, kun olin ehdolla eduskuntaan. Mutta tällaisen sivujuonteen kautta toive näyttää sittenkin toteutuvan.

Eduskuntaan lähtö kesken kaiken ei Urpalaista hirvitä. Urpalainen kertoo, että hänellä on takanaan vuosien kokemus politiikasta.

-Olen ollut vuodesta 1997 lähtien politiikassa mukana ja kokoomuksen puoluevaltuustossa useamman kauden. Politiikka on muutenkin vahvasti ollut jo nyt toinen työni eli ei tässä mihinkään suureen tuntemattomaan hyökätä vaan siihen, mihin olen pyrkinytkin, toteaa Urpalainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.