Mainos

Eduskunnan oikeusasiamies: Simputusperinne katkaistava

Eduskunnan oikeusasiamies Lauri Lehtimaja haluaa katkaista simputuksen puolustusvoimissa. Hän totesi joukko-osastojen komentajien neuvottelupäivillä tänään Helsingissä, ettei simputusperinnettä voida torjua pelkillä kielloilla.

Lehtimajan havaintojen mukaan perussyynä simputustapauksiin on lähes aina ollut varusmiesjohtajien puutteellinen koulutus tai kokemattomuus.
-Kantahenkilökunnan asiana on tehdä varusmiesjohtajille selväksi heidän toimivaltuutensa rajat. Ylilyönteihin on puututtava päättäväisesti, painotti Lehtimaja. Hänen mielestään ennen kaikkea on kysymys kantahenkilökuntaan kuuluvien esimiesten velvollisuudesta näyttää hyvää esimerkkiä.

Ensimmäinen kantelu naisasevelvolliselta

Oikeusasiamies on äskettäin saanut ensimmäisen kantelun naispuoliselta asevelvolliselta. Tämä oli kannellut kantahenkilökunnan kielenkäytöstä, jonka hän oli kokenut ihmisarvoaan loukkaavaksi.

Oikeusasiamiehen toimistosta ei haluttu tänään kommentoida kantelua sen enempää, koska kyseessä on kesken oleva asia. Pääesikunnalta ei siitä ole toistaiseksi pyydetty lausuntoa.

Ei erityiskohtelua naisille

Oikeusasiamies Lehtimaja mainitsi kantelusta joukko-osastojen komentajien neuvottelupäivillä. Muuten hän kertoi varuskuntia tarkastaessaan kuulleensa, että naispuolisten asevelvollisten tultua varuskuntiin myös tavat ovat parantuneet ja kielenkäyttö siistiytynyt.

Lehtimaja kuitenkin korosti, että esimiesten on kohdeltava kaikkia alaisiaan asiallisesti näiden sukupuolesta riippumatta, eivätkä naiset asevelvollisina tarvitse tässä suhteessa erityiskohtelua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.