Mainos

Eduskunnan lisätilojen seinäpulmat korjataan tällä viikolla

Eduskunnan uudessa lisärakennuksessa viime perjantaina huomatut seinälevyjen kiinnitysongelmat saadaan korjattua tällä viikolla, kertoo eduskunnan kiinteistötoimiston päällikkö Pauli Lahti.

Aamulehti ja Turun Sanomat raportoivat tänään, että kansanedustajien upouusissa työhuoneissa oli irronnut ja putoillut puukuituisia seinälevyjä. Pauli Lahden mukaan ongelman mittakaava ei kuitenkaan ole kovin suuri.

-Kaksi seinälevyä on irronnut. Ne on nyt testattu joka ainoa, lähtevätkö ne irti vai eivät. Ei siellä enää kyllä tipu yhtäkään levyä, Lahti vakuuttaa.

Tuplakiinnityksellä kuntoon

Kiinteistöpäälliköllä ei ole toistaiseksi tarkkaa tietoa siitä, miksi levyt alkoivat irtoilla. Syy löytynee kuitenkin liimauksesta. Levyjen kiinnityksestä vastaava urakoitsija korjaa kiinnityksen vielä tämän viikon aikana.

Lisärakennuksessa on myös ilmastointiongelmia. Ilmastointi oli helteiden alettua tiputellut vettä huoneisiin. Lahden mukaan aineellisia vahinkoja ei pisaroinnista aiheutunut. Veden tiputtelu johtui siitä, ettei jäähdytysverkostoa ollut ehditty säätää lämpimiin oloihin. Nyt säädöt on korjattu.

Kesäkuussa valmistunut eduskunnan lisärakennus vihitään virallisesti käyttöön uuden istuntokauden alkaessa syyskuun alussa. Rakennuksessa on muun muassa kansanedustajien ja avustajien työhuoneita sekä kokoustilat suurelle valiokunnalle ja ulkoasiainvaliokunnalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.