Mainos

Eduskunnan lisärakennuksesta arkkitehtikilpailu

Eduskunnan lisärakennuksesta järjestetään arkkitehtikilpailu. Ns. Pikkuparlamentin tontille eduskuntatalon viereen tulevan rakennuksen suunnittelukilpailu on määrä aloittaa huhtikuussa ja saada päätökseen syyskuun lopussa. Voittaja selvinnee joulukuun puoliväliin mennessä.

Eduskunnan kansliatoimikunta päätti asiasta tänään. Palkintolautakuntaa johtaa puhemies Riitta Uosukainen (kok.). Varapuheenjohtajana toimii kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) ja jäseninä varapuhemies Mikko Pesälä (kesk.) sekä toimistopäällikkö Pauli Lahti. Helsingin kaupunkia edustaa ylipormestari Eva-Riitta Siitonen. Lisäksi lautakunnassa istuu valtion kiinteistölaitoksen pääjohtaja Pertti Tuominen. Kaksi paikkaa on varattu Arkkitehtiliiton nimeämille jäsenille.

Pikkuparlamentin tontin saaminen rakennuskelpoisena eduskunnan hallintaan edellyttää maanvaihtoa valtion ja kaupungin välillä. Kaupunki ei tee päätöstä asemakaavasta ennen kuin arkkitehtikilpailun tulos on selvillä. Kilpailuun voivat osallistua EU-maiden arkkitehdit. Rakennustöihin päästään suunnitelmien mukaan vasta uudella vaalikaudella vuoden 1999 lopussa tai vuoden 2000 alussa. Eduskunnan kuluvan vuoden budjetissa on hanketta varten kolmen miljoonan markan selvitys- ja suunnittelumääräraha. Rakennuksen hinnaksi arvioitiin syksyllä 214 miljoonaa markkaa. Siihen on määrä tulla 260 työhuonetta, suuren valiokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan kokoushuoneet, ravintola sekä muita kokous- ja näyttelytiloja. Lisätilojen tarvetta on perusteltu mm. kansanedustajien saamilla avustajilla, joille ei ole voitu osoittaa omia työtiloja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.