Mainos

Eduskunnan juhlavuosi huipentuu

Torstaina tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun säädyt hyväksyivät uuden valtiopäiväjärjestyksen ja vaalilain.

Eduskunnan juhlavuosi huipentuu alkavalla viikolla. Torstaina 1. kesäkuuta tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun säädyt hyväksyivät uuden valtiopäiväjärjestyksen ja vaalilain.

Torstaina pidettävässä juhlaistunnossa tehdään päätös riippumattoman, kansainvälisiin suhteisiin ja EU-asioihin keskittyvän tutkimuslaitoksen perustamisesta eduskunnan yhteyteen. Ensimmäiseen juhlaistuntoon osallistuu eri maista yli 50 parlamentin puhemiestä tai varapuhemiestä valtuuskuntineen.

Toinen juhlaistunto pidetään 23. toukokuuta 2007, kun ensimmäisestä yksikamarisen eduskunnan täysistunnosta tulee kuluneeksi sata vuotta. Toisen juhlaistunnon kunniavieraina on sotiemme veteraaneja, nuorisoa ja entisiä kansanedustajia.

Torstaina julkistetaan myös juhlamitali sekä juhlaraha ja pidetään ekumeeninen jumalanpalvelus Helsingin Tuomiokirkossa. Juhlapäivä päättyy konserttiin Kansallisoopperassa.

Jo maanantaina julkistetaan eduskunnan 12-osaisen historiasarjan osat 1, 2 ja 6 ja avataan 100-vuotisnäyttelykiertue Töölön kirjastossa Helsingissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.