Mainos

Eduskunnan enemmistö poistaisi verot biopolttoaineilta

Kansanedustaja Pertti Hemmilän mukaan verotus olisi yksi helpoimmin ja nopeimmin poistettavista esteistä biopolttonesteiden käytön lisääntymiselle

Eduskunnassa on tahtoa biopolttoaineiden vapauttamiseen kokonaan veroista. Yli 120 kansanedustajaa on allekirjoittanut asiasta laaditun lakialoitteen.

Kansanedustaja Pertti Hemmilän lakialoitteella on allekirjoittajia kaikista eduskuntaryhmistä. Toteutuessaan uudistus merkitsisi sitä, että bensiinin korvaavan etanolin verotus kevenisi yli 70 senttiä litralta ja mineraalidieselöljyn korvaavan biodieselin yli 40 senttiä litralta.

Hemmilä huomauttaa aloitteessaan, että EU:ssa yhteisesti hyväksyttyjen tavoitteitten mukaisesti liikennepolttonesteistä piti viime vuoden lopulla olla jo kaksi prosenttia bioperäistä. Vuoteen 2010 mennessä osuus pitäisi nostaa 5,75 prosenttiin. Suomessa kuitenkin vain 0,1 prosenttia liikennepolttoaineesta on biopohjaista.

Hemmilän mukaan verotus olisi yksi helpoimmin ja nopeimmin poistettavista esteistä biopolttonesteiden käytön lisääntymiselle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.