Mainos

Edullinen hintataso siivittää Kouvolan talokauppaa

Kouvolassa omakotitalokauppa oli MTV Uutisten selvityksessä maan keskiarvoa kiivaampaa. Kun koko maassa vuosi sitten esitellyistä omakotitaloista jäi myymättä 60 prosenttia, Kouvolassa vain 55 prosenttia taloista.

Kouvolassa kauppaa ylläpitää edullinen hintataso. Jo 250 000 euroa on Kouvolassa kallis hinta omakotitalosta, sanoo yrittäjä ja kiinteistönvälittäjä Eija Lempinen Kouvolan SP-kodista.

- Parhaimmin käyvät kaupaksi omakotitalot, joissa hinta jää alle 150 000 euron, Lempinen sanoo.

Matala hintataso houkuttaa talonostajia Kouvolaa kauempaakin.

- Meillä tosin venäläisten ostajien vaikutus hintoihin on paljon pienempi kuin Lappeenrannassa. Hintatasokin on paljon alempi kuin siellä tai Kotkassa, Lempinen sanoo.

Vuosi sitten Kouvolassa oli esittelyssä viisi yli 300 000 euron hintaista omakotitaloa. Niistä kaksi on myyty ja nekin reilusti alle pyyntihinnan. Molemmissa kauppahinta tippui alle 300 000 euroon.

Myynti- ja pyyntihinnan erotus on Kouvolassa keskimäärin 12 prosenttia. Tinkivara vaihtelee kuitenkin muutamasta tuhannesta eurosta yli 150 000 euroon. Suurimman alennuksen ostaja sai poikkeuksellisessa tilanteessa, jossa myyjillä oli kiire.

"Ostajat tottuneet epävarmuuteen"

Myymättä jääneistä omakotitaloista kahdeksan on myynnissä edelleen. Vaikka taloja on kaupattu pitkään, hinnat eivät ole juurikaan laskeneet. Vain kahdessa niistä myyntihintaa on tiputettu yli 20 000 euroa.

- Hintataso on pysynyt vakaana. Kouvola on jo pitkään ollut rakenteellisen muutoksen kourissa. Tehtaita on lopetettu. Ostajat ovat tottuneet epävarmuuteen, Lempinen sanoo.

Kolme viime vuotta omakotitalojen kauppa on kuitenkin ollut tavanomaista hiljaisempaa. Myyntiajat ovat usein olleet pitkiä. 

- Kyllä me välittäjät toivomme, että pikkuhiljaa palattaisiin normaalitilanteeseen. Pieniä piristymisen merkkejä on jo ollut näkyvissä.

Kouvolan seutu

talot51
myyty23
myymättä28
yhä myynnissä 8


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.