Mainos

Edessä vaihteleva sääviikko: Vettä, aurinkoa ja kylmiä öitä

Alkava viikko on säältään vaihteleva. Välillä nautitaan keväisestä auringonpaisteesta, väliin mahtuu myös ilmaa raikastavia vesisateita.

Päivisin aurinko lämmittää, mutta yöt ovat lähes koko maassa kylmiä pakkasöitä. Lapissa pakkasta voi öisin olla lähes 20 astetta.

Tänään sadealue viistää Etelä- ja Lounais-Suomea. Runsaimpia sateet ovat Varsinais-Suomessa, jossa voi ajoittain sataa myös räntää. Toisaalta Itä- ja Pohjois-Lapissa lumikuurot ovat mahdollisia. Aurinkoisinta on Etelä-Karjalasta Meri-Lappiin yltävällä vyöhykkeellä.

Lämpötila on tänään Lapissa nollassa tai hieman pakkasella, etelämpänä ollaan 5 asteen molemmin puolin. Lounaan sateisilla alueilla on koleinta.

Alkuviikon selkeinä öinä pakkasta on koko maassa. Lapissa pakkanen saattaa kiristyä jopa 15-20 asteeseen.

Huomenna idässä ja pohjoisessa on enimmäkseen aurinkoista. Runsainta pilvisyys on lounaassa, missä sää on myös lämpimintä. Turku-Pori-akselilla voidaan huomenna päästä jopa +10 asteen lukemiin, kun taas Lapissa jatkuvat pikkupakkaset.

Keskiviikosta on tulossa hieno kevätpäivä. Sää on suuressa osassa maata selkeää. 

Aivan lounaisinta Suomea viistää sadealue, josta voi yltää runsaampaa pilvisyyttä etelään ja länteen. Keskiviikkona kaakon puoleiset tuulet voimistuvat selvästi, ja päivä tuntuukin alkuviikkoa koleammalta erityisesti rannikoilla.  

Sateet yleistyvät loppuviikosta.  Suomen yli on liikkeellä muutamakin sadealue, mutta niiden reittejä ja ajoituksia on vielä vaikea ennustaa. Loppuviikosta yöt kuitenkin hieman lämpenevät ja Lapissakin päästään päivisin nollan vaiheille tai hieman sen yläpuolelle.  

Etelämpänä lämpötila voi aurinkoisessa säässä kohota yli 10 asteen, mutta sateessa jäädään 5 asteen alapuolelle.  

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.