Mainos

Edessä pitkä lauha jakso – loppuviikolla lunta, räntää ja vettä

Sää on nyt yleisilmeeltään lauhaa, vaikka viikon keskivaiheilla kylmenee väliaikaisesti vähän. Loppuviikolla lumi-, räntä- ja vesisateet yleistyvät.

Tänään maanantaina lumisadealue liikkuu Etelä- ja Itä-Suomen yli kohti koillista. Lämpötila on Etelä- ja Länsi-Suomessa nollan vaiheilla, idässä ja pohjoisessa on pikkupakkasta. Illalla sää lauhtuu nollan tienoille myös idässä.

Tiistaina sää selkenee osassa Lappia ja pakkanen voi kiristyä 5-10 asteeseen. Luoteiseen Lappiin yltää päivällä runsaitakin lumisateita. Etelämpänä sää on harmaata ja pilvistä, paikoin sumuista. Lämpötilat ovat laajalti lähellä nollaa.

Keskiviikkona korkeapaineen selänteen ennustetaan yltävän eteläiseen Suomeen ja sää pääsee monin paikoin selkenemään. Pohjoisempana pilvisyys on vuorostaan runsaampaa. Lämpötila laskee etelässäkin selvästi pakkasen puolelle. Pakkasta on koko maassa viitisen astetta.

Torstain vastaisesta yöstä tulee näillä näkymin viikon kylmin.

– Etelässä ja idässä pakkanen voi yöllä kiristyä 10-20 asteeseen. Torstai onkin laajoilla alueilla viikon kylmin päivä. Päivällä idässä ja pohjoisessa pakkasta on 5-10 astetta, muualla pakkanen on enimmäkseen heikkoa. Aurinkoa nähdään paikoin, enimmäkseen on kuitenkin pilvistä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Tämän hetken ennusteen mukaan loppuviikon aikana runsaitakin sateita kulkee Suomen yli itään.

– Lunta kertynee monin paikoin kymmenen senttimetriä, mutta eteläisimmässä ja läntisimmässä Suomessa osa sateista voi tulla räntänä tai vetenäkin, ennustaa Markus Mäntykannas.

Lämpötila kohoaa etelässä viikon loppupuolella jälleen nollaan tai hieman plussan puolelle, maan keski- ja pohjoisosassa pysytään pakkasella. Lapissa pakkanen voi kiristyä 10-20 asteeseen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä ennuste viikon säästä ja alta keskiviikolle asti ulottuvat alueelliset ennusteet.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.