Mainos

Edessä karu Nokia-päivä - kertooko yhtiö saneerauksista?

Nokia julkistaa tänään osavuosikatsauksensa. MTV3:n taloustoimittaja Leea Ollikainen ennustaa Nokia-päivästä varsin karua.

– Senhän me jo tiedämme, että Nokian alkuvuosi on tavaton pettymys. Nokia varoitti jo viime viikolla, että sen matkapuhelinyksikkö on painunut tappiolle ja sama tahti jatkuu koko alkuvuoden, Ollikainen aloittaa.

Päivän yllätysmomentti onkin Ollikaisen mukaan siinä, saneeraako Nokian huono tuloksen takia ja jos säästää, kerrotaanko saneerauksesta tänään jotakin mielenkiintoista.

- Nyt mietitään sitten sitä mitä, huono alkuvuosi tarkoittaa Nokian toiminnassa, kiristääkö Nokia jälleen vyötä, hän analysoi.

Nokian vaikeudet johtuvat Ollikaisen mukaan kiristyneestä kilpailusta. Esimerkiksi Kiinassa älypuhelinten hinnat ovat laskeneet niin, että peruspuhelinten kauppa ei käy siellä entiseen malliin. Symbian-puhelin puolestaan ei enää kiinnosta, kun yhtiö ei siihen enää keskity.

Lumia 900 -mallin myyntiluvut kiinnostavat

Uuteen Windows-pohjaiseen Lumiaan on ladattu paljon odotuksia, mutta myyntiluvut ovat olleet toistaiseksi melko vaatimattomia: kolmessa kuukaudessa Nokia on myynyt 83 miljoonaa puhelinta, joista 12 miljoonaa on älypuhelimia ja vain yli kaksi miljoonaa Lumia-malleja.

Ollikaisen mukaan tänään onkin mielenkiintoista kuulla, antaako Nokia mitään lukuja siitä, miten Lumia 900 on käynyt kaupaksi Yhdysvalloissa.

- Operaattori AT&T on valjastettu myyntiin, mutta ilman myyntilukuja ei voi tietää, onko asiakkaat oikeasti hurmattu vai ei.

Tänään kiinnostus kohdistuu myös Nokian toimitusjohtajan Stephen Elopin sanojen asetteluun syksyn odotuksista.

- Käytännössä paineet ovat uudessa Windows 8 -käyttöjärjestelmässä, siinä, miten se otetaan markkinoilla vastaan, Ollikainen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.