Mainos

Edesmennyt päätoimittaja Peter Mackler palkittiin

Toimittajat ilman rajoja -järjestön hallinnoima palkinto, joka jaetaan sellaisissa maissa työskenteleville toimittajille, joissa lehdistönvapaus on uhanalaisena, on nyt myönnetty Peter Macklerille. Mackler on AFP:n Pohjois-Amerikan toimituksen entinen päätoimittaja.

Mackler jää historiaan 30-vuotisella urallaan Agence France-Pressen veteraani-toimittajana. AFP:n entinen päätoimittaja on selostanut uransa aikana merkittäviä sotia ja vaaleja ja oli avainhenkilö kun uutistoimistoa muutettiin englannin kielistä palvelua antavaksi. Mackler kuoli yllättäen 58-vuotiaana sydänkohtaukseen viime perjantaina

Mackler ehti ennen kuolemaansa palvella AFP:n Pohjois-Amerikan toimituksen päätoimittajana vuodesta 2006 lähtien.

Sujuvaa ranskaa puhunut New Yorkin natiivi Mackler liittyi AFP:n Yhdysvaltojen reserviin syyskuussa 1979 aloitettuaan sitä ennen journalistisen uransa kilpailevassa uutistoimisto UPI:ssa.

Reportterina ja toimittajana hän kirjoitti ja valvoi tapahtumia, jotka ovat piirtäneet lähihistorian ääriviivat: Persianlahden vuoden 1991 sota, syyskuun 11. päivän terroristi-iskut New Yorkissa ja George W. Bushin presidenttikausi. Mackler oli myös avainhenkilö raportoinnissa Yhdysvaltojen hyökätessä Irakiin vuonna 2003.

Palkintoa hallinnoivan Toimittajat ilman rajoja-järjestön mukaan palkinto antaa arvoa toimittajille, jotka läpi koko uransa ovat osoittaneet noudattavansa korkeimpia eettisiä vaatimuksia ja puolustaneet tiedon vapautta.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.