Ecuadorissa vahvistettu ensimmäinen koronatartunta alkuperäiskansassa – teinitytön saaman tartunnan pelätään koituvan koko kansan kohtaloksi

Ecuadorissa Etelä-Amerikassa on todettu ensimmäinen koronavirustartunta alkuperäiskansan keskuudessa.

Viruksen on saanut Amazonin alueella asuvaan waorani-kansaan kuuluva teinityttö, kertoo Ecuadorin terveysministeriö.

Raskaana olevalla 17-vuotiaalla alkoi ilmetä oireita kuun alkupuolella. Viranomaisten mukaan hänet vietiin sairaalaan pääkaupunkiin Quitoon ja pantiin eristyksiin. Tytön tilasta ei annettu tarkempia tietoja.

Useilla tytön kanssa tekemisissä olleilla ihmisillä on ollut tai on edelleen hengitystieoireita, ja heidät on testattu. Viranomaiset eivät kuitenkaan ole kertoneet testien tuloksia.

Waoranien edustajat ovat varoittaneet, että uuden koronaviruksen leviäminen kansansa keskuuteen voisi olla katastrofi ja saattaisi aiheuttaa paljon kuolemia. He pelkäävät viruksen leviämisen olevan kansalleen kohtalokasta.

Ecuador on niitä Latinalaisen Amerikan maita, joita koronaviruspandemia koettelee pahiten. Tartuntoja on todettu noin 33 000, ja koronaan liittyviä kuolemia on rekisteröity yli 2 700. Miljoonaa asukasta kohti kuolemia on Worldometer-sivuston mukaan 155, kun esimerkiksi Suomessa luku on 54.

Lue myös:

    Uusimmat