Mainos

Ecuadorin presidentti: Tietovuotaja-Snowdenin tilanne monimutkainen

Ecuadorin presidentti Rafael Correa on ottanut eilen kantaa Yhdysvaltojen verkkotiedusteluohjelmia julkisuuteen vuotaneen Edward Snowdenin mahdolliseen turvapaikkaan Ecuadorissa.

Tietovuotaja Edward Snowden pyysi turvapaikkaa Ecuadorista viime sunnuntaina.

– Tilanne on monimutkainen. Jotta Edward Snowdenin turvapaikkahakemus etenisi, hänen pitäisi olla ecuadorilaisessa suurlähetystössä tai Ecuadorissa. Tämä ei ole vielä tapahtunut. Snowden on vaikeassa tilanteessa ja me emme tiedä miten se tullaan ratkaisemaan, Rafael Correa, Ecuadorin presidentti sanoi tiedotustilaisuudessa.

Snowden vuosi kesäkuun alussa julkisuuteen tietoja Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston verkkotiedusteluohjelmista. Sen jälkeen hän ollut paossa.

Correa otti esille myös Ecuadorin ja Yhdysvaltojen kiristyneet välit NSA-vuotajan takia. Correa totesi lehdistöpuheessaan, että Ecuador on valmis jopa luopumaan maiden välisistä miljoonien dollarien arvoisista kauppaeduista.

Yhdysvallat on uhkaillut niin Hongkongia, Venäjää kuin Ecuadoriakin mahdollisella suhteiden viilenemisellä Snowdenin tapauksen vuoksi. Senaatin ulkomaan suhteista vastaavan komitean puheenjohtaja on jopa väläyttänyt viennin vaikeuttamista Ecuadorista tuleville tuotteille, jos maa myöntää poliittisen turvapaikan Edward Snowdenille.

– Meitä on turha uhkailla sillä, että poistatte Ecuadoria suosivat kauppamaksut. Me emme yksipuolisesti ja peruuttamattomasti vaadi niitä. Voitte pitää ne itsellänne, Correa totesi.

Ecuadorin mahdollinen luopuminen kauppaeduista maiden välillä oli paikallisen median arvion mukaan dramaattinen, mutta enimmäkseen symbolinen uhkaus.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.