Ecuadorin armeija veti tukensa presidentti Bucaramilta

Ecuadorin vaikutusvaltainen armeija ilmoitti tänään, ettei se enää tue maan kongressin erottamaa presidenttiä Abdala Bucaramia. Asiasta kertoi Ecuadorin hallituksen radio. Sen mukaan asevoimat pitää Bucaramia Ecuadorin entisenä valtionpäämiehenä ja kohtelee häntä sen mukaisesti.

Ecuadorin armeija luovutti vallan siviileille vuonna 1979, mutta on edelleen vahva kulissientakainen pelaaja maan politiikassa. Sotilaat ovat luvanneet pitäytyä puolueettomina nykyisessä kriisissä. Pääkaupungissa Quitossa kuoli ainakin yksi ihminen sen jälkeen kun mielenosoitus presidentinpalatsin ulkopuolella muuttui eilisiltana mellakaksi. Kongressin erottama Bucaram kieltäytyy edelleen eroamasta presidentin virasta.

Bucaram matkusti eilen kotikaupunkiinsa Guayaquiliin. Ennen lähtöään hän neuvotteli kilpailijansa, varapresidentti Rosalia Arteagan ja esikuntapäällikkö Paco Moncayon kanssa. Sen jälkeen kierteli huhuja, joiden mukaan Bucaram olisi neuvotellut erostaan. Bucaram itse sanoi, että hän aikoo olla presidenttinä vielä neljä vuotta.

Sekä Arteaga että Alarcon havittelevat myös presidentinvirkaa.
(STT-Reuter-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat