Mainos

Ecuador ja Kolumbia jatkoivat toistensa syyttelyä

Ecuador ja Kolumbia ovat jatkaneet toistensa syyttelyä Latinalaisen Amerikan maiden huippukokouksessa Dominikaanisessa tasavallassa tänään. Samaan aikaan Kolumbia ilmoitti tappaneensa jo toisen Farc-sissien komentajistoon kuuluneen miehen, tällä kertaa kuitenkin Kolumbiassa, ei naapurimaan puolella.

Kolumbian mukaan seitsenmiehiseen sissien komentajistoon kuulunut Ivan Ramos tapettiin Samanassa Länsi-Kolumbiassa päivällä.

Kolumbian presidentti Alvaro Uribe puolusteli maan armeijan taannoin Ecuadorin puolelle tekemää iskua kokouksessa sanomalla, ettei Ecuadorille kerrottu asiasta, koska maa on tehnyt yhteistyötä Farc-sissien kanssa. Iskussa tapettiin Farcin kakkosmies Raul Reyes.

Uriben mukaan Reyesin leiristä löytyi dokumentteja, jotka vahvistavat kytkökset.

Ecuadorin presidentti Rafael Correa raivostui syytöksistä.

- Uribe valehtelee. Nämä kädet eivät ole tahriutuneet vereen, Correa uhosi.

Correa oli aikaisemmin sanonut, että kriisi voidaan ratkaista, jos Kolumbia lupaa olla koskaan enää tunkeutumatta Ecuadoriin ja Uribe pyytää anteeksi.

Venezuelan presidentin Hugo Chavezin mukaan taas koko kriisiin on syypää Yhdysvallat, joka on levittänyt Kolumbiaan sellaisen ajattelutavan, että sisseinä pidettyjen kimppuun voidaan hyökätä missä tahansa maailmassa.

Venezuela ja Ecuador ovat siirtäneet tuhansittain joukkoja Kolumbian vastaiselle rajalle. Kaksikko on katkaissut diplomaattisuhteensa Kolumbiaan kuten myös Nicaragua.

Ecuadorin, Kolumbian ja Venezuelan kriisi uhkaa jättää täysin varjoonsa huippukokouksen muut aiheet. Kokouksesta sovittiin jo paljon ennen kriisin puhkeamista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.