Mainos

Eckerö Linjen nuuskapakolaiseksi Ruotsin lipun alle

Laivayhtiö Eckerö Linjenin Ahvenanmaan ja Ruotsin välinen liikenne siirtyy Ruotsin lipun alle joulutauon jälkeen. Syynä on nuuska, jonka myynti on kielletty Ahvenanmaan aluksilla.

Konsernijohtaja Björn Blomqvist kertoo MTV3:lle, että Eckerö Linjenin laivoilla nuuskaa myydään miljoonan euron edestä vuosittain.

- Tulo on meille merkittävä. Ja koska esimerkiksi Vikingin laivat, jotka kulkevat samalla linjalla, on liputettu Ruotsiin, menettäisimme sekä nuuskaan myyntitulot että matkustajat, jotka haluavat ostaa nuuskaa, Blomqvist sanoo.

Hänen mukaansa Ahvenanmaan pienet kunnat tulevat kärsimään veronmenetyksiä, kun työntekijät maksavat verojaan Suomen asemesta Ruotsiin.

- Koko Suomen kannalta menetykset eivät ole niin merkittävät, Blomqvist sanoo.

Yhtiön asiakkaista 90 prosenttia on ruotsalaisia, ja Blomqvist sanoo, että nuuska on heille tärkeää.

- Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän esitys kieltää nuuskan tuonti Suomeen omaankin käyttöön tuntuu ruotsalaisesta samalta kuin jos Suomalaista kiellettäisiin viemästä ruisleipää Mallorcalle.

Yhtiö ilmoitti jo huhtikuussa siirtävänsä M/S Eckerö -laivansa Ruotsin lipun alle nuuskan takia. Nuuskan myynti Suomessa kiellettiin EU-jäsenyyden alkaessa vuonna 1995, mutta Ruotsi sai neuvotelluksi itselleen poikkeusluvan sallia nuuska edelleen.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.