Mainos

EBUn vastaava tuottaja: Helsingin Areena erittäin hyvä paikka Euroviisuille

Euroviisut on suuri mahdollisuus Suomelle näyttää, että tämä on moderni maa. Vastaava tuottaja piti Areenaa oikein sopivana laulukilpailujen järjestämispaikkana.

Helsingin Areena on erittäin hyvä paikka Eurovision laulukilpailujen pitämiseen, arvioi euroviisujen vastaava tuottaja Svante Stockselius. Ruotsalainen Stockselius on tutustunut viime päivät Areenaan Euroopan yleisradioliiton EBUn edustajana.

- Helsingin Areena on moderni, ja se sopii tv-lähetyksen tekemiseen. Areena ei ole liian iso eikä liian pieni. Uskon, että paikalta saadaan aikaan hyvä show, EBUn vastaava tuottaja linjaa.

Stockseliuksen johtamaan Euroviisujen ohjausryhmään kuuluu myös hollantilainen Ruurd Bierman, joka saapui hänkin nyt Helsinkiin.

- Euroviisut ovat - jalkapallokisojen ohella - ainoa todella yleiseurooppalainen show. Kevään laulukilpailu on Suomelle iso mahdollisuus näyttää, että se on moderni maa. Lisäksi pääsette esittelemään maanne omaleimaisia piirteitä, Bierman tähdensi.

Euroviisujen päätuottaja Yleisradiossa, ohjelmistojohtaja Heikki Seppälä kertoo, että euroviisujen finaalin ja semifinaalin liput toivotaan saatavan myyntiin ennen joulua.

Ensi toukokuussa pidettävän viisufinaalin juontajan nimeä ei julkistettu vielä.

Ennätysmäärä osallistujia

Stockselius arveli tänään, että kevään euroviisuissa saatetaan nähdä ensi kertaa täydet 40 osallistujamaata. Tämä on kisan sääntöjen mukaan suurin mahdollinen määrä osallistujia.

- Tuo on mielestämme maksimimäärä, muuten tv-lähetys venyisi liian pitkäksi.

Sekä Stockselius että Biermann olivat sitä mieltä, että Suomen euroviisuvalmistelut ovat edenneet tähän asti aikataulussa.

Bierman myös korostaa, että Lordin tämänvuotinen euroviisuvoitto on ollut piristysruiske Eurovision laulukilpailuille.

- Suomen euroviisuvoitto toi toivoa monelle osallistujamaalle. Se osoitti, että myös toisenlainen musiikki voi menestyä finaalissa. Ateenan loppukilpailussa kuultiinkin paljon vaihtelua musiikissa.

Biermanin mukaan Helsingissä pidettävät euroviisut näkee tv-ruuduista yli sata miljoonaa katsojaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.