Mainos

Ebolasta toipuva Sierra Leone avasi koulujensa ovet

Afrikassa pahiten verenvuotokuume ebolasta kärsinyt Sierra Leone avaa koulujensa ovet oppilaille kuukausien tauon jälkeen.

Sierra Leonessa 1,8 miljoonaa lasta aloitti asteittaisen kouluun paluun tänään. Koulut suljettiin viime vuoden heinäkuussa sen jälkeen, kun maan hallitus julisti maahan hätätilan ebolaviruksen takia.

Ebolaepidemiaan on kuollut ainakin 10 600 ihmistä, joista maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan noin 3 800 on kuollut Sierra Leonessa. Tapauksia on huomattavasti enemmän. 

Huhtikuun viidenteen päivään mennessä Sierra Leonessa on ollut vain yhdeksän vahvistettua tapausta.

Koulut piti avata alun perin jo maaliskuun lopulla, mutta muutamat tautitapaukset viivästyttivät koulujen avautumista. Opetusministeriön mukaan lapsia pyydetään osallistumaan oppitunneille myös lauantaisin, jotta lapset saisivat kiinni menetettyä opiskeluaikaa.

YK:n lastenjärjestö Unicef on nyt kouluttanut Sierra Leonessa opettajia, jotta ebolaepidemia ei pääsisi uudestaan leviämään. Lapsia ohjeistetaan nyt käsien pesuun ja myös ruuminlämpöä tarksitetaan säännöllisesti. Lisäksi muun muassa luokkakokoja on pienenetty taudin pelossa. Ennen maassa oli tavallista, että luokkahuoneessa saattoi olla jopa 60 oppilasta.

Unicef kertoo, että on antanut lähes 25 000 käsienpesuasemaa Sierra Leoneen. Tämä tarkoittaa kolme käsienpesupistettä jokaiseen maan kouluun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.