Mainos

Ebolasta selviytyneiden verta myydään jo mustassa pörssissä

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan epätoivoiset ihmiset yrittävät hankkia Ebolasta parantuneiden verta mustasta pörssistä.

Ebolasta hengissä selvinneiden veressä on sanottu olevan antibiootteja, jotka voivat taistella tappavaa virusta vastaan, kertoo uutiskanava CNN.

WHO:n mukaan jotkin alustavat tutkimukset viittaavat siihen, että taudista toipuneen verensiirrolla voidaan ehkäistä tai hoitaa tappavaa tautia. Kaikki tutkimukset ovat kuitenkin vasta aivan aluillaan, korostaa WHO.

Ebolan pahimmilla tartunta-alueilla, Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa, potilaat ovat yrittäneet saada ”parantavaa” verta mustasta pörssistä. Tämän pelätään lisäävän hiv-viruksen ja muiden veren kautta tarttuvien tautien leviämistä.

Ebolaan kuollut lähes puolet tartunnan saaneista

WHO:n mukaan Länsi-Afrikan Ebola-epidemia on vaatinut jo yli 26 00 ihmishenkeä.Tautiin on tähän mennessä kuollut lähes puolet kaikista tartunnan saaneista, joita on yli 5300. 

WHO:n mukaan 45 prosenttia tartunnoista on havaittu kolmen viime viikon aikana.  

Tauti lähti leviämään Guineasta alkuvuonna. Maassa on kirjattu yli 940 tartuntaa, joiden saajista kaksi kolmannesta on kuollut. 

Hoitohenkilökunta on kärsinyt taudista pahasti. Tartunnan saaneita on neljässä Afrikan maassa lähes 318, joista 151 on kuollut.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.