Mainos

Ebolan tarttuminen kauhistuttaa: Avustustyöntekijöiden rekrytointi vaikeaa

Pelko haittaa Ebola-työntekijöiden rekrytoimista

Suomen Punainen Risti on törmännyt Ebola-epidemian kohdalla poikkeukselliseen ongelmaan: järjestöllä on ollut vaikeuksia saada rekrytoitua avustustyöntekijöitä Ebola-alueelle.

- Tämä on ehdottoman poikkeuksellista. Tämä on ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun me todella kissojen ja koirien kanssa kampaamme, mistä löytyisi avustustyöntekijöitä, sanoo kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi.

Löövin mukaan Suomen Punainen Risti on viime vuosina ollut määrällisesti mitattuna suurin Punaisen Ristin avustustyöntekijöiden lähettäjä. Suomalaisjärjestön henkilöstöreservi on myös suurin verrattuna sisarjärjestöihin.

- Me joudumme nyt aika paljon selittämään meidän avustustyöntekijöidemme kautta heidän sukulaisilleen, että työtä voi tehdä Ebola-alueella. Ihmiset pelkäävät Ebolaa, vaikka sen tarttuminen on aika vaikeaa. Tauti on tappavaa, mutta tartuntaan tarvitaan ihmisten keskinäistä kontaktia, selittää Löövi.

Löövin mukaan lisätieto helpottaa rekrytointeja.

- Ehkä meidän olisi pitänyt kertoa enemmän muun muassa taustatietoja, joita avustustyöntekijät olisivat voineet välittää vaikkapa työnantajilleen.

Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijöitä on ollut Ebola-alueella kymmenen. Kaksi uutta avustustyöntekijää on pian lähdössä uudelle komennukselle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.