Mainos

Ebolan leviäminen: "Kosketin kasvojani saastuneilla hansikkailla"

Ebola-tartunnan saanut espanjalainen sairaanhoitaja epäilee, että hänen tartuntansa johtuu hänen omasta virheestään kun hän riisui suojapukuaan Ebola-potilaan hoitamisen jälkeen. 

Madridilaisnainen kertoo koskettaneensa suojapuvun hansikkailla kasvojaan puvun riisumisen yhteydessä, häntä hoitava lääkäri kertoo.  

Tartunnan saanut sairaanhoitaja hoiti Sierra Leonessa Ebola-tartunnan saanutta espanjalaispappia syyskuun lopulla. Hän osallistui myös potilaan huoneen puhdistamiseen hänen kuolemansa jälkeen.  

-Näyttää siltä, että tartunta johtuu hansikkaista. Hansikkaat koskivat kasvoja, sairaanhoitajaa hoitava lääkäri German Ramirez kertoi toimittajille madridilaissairaalan ulkopuolella.  

El Pais -lehdelle antamassaan puhelinhaastattelussa sairaanhoitaja arvioi, että virhe tapahtui hänen riisuessaan suojapukuaan.    

Sairaanhoitaja on eristyshoidossa madridilaisessa sairaalassa. Samassa sairaalassa tarkkaillaan myös hänen aviomiestään ja kahta kampaajaa, joiden asiakkaana sairaanhoitaja kävi Ebola-oireiden jo ilmaannuttua.  

Espanjalaishoitaja on tiettävästi ensimmäinen Euroopassa Ebola-tartunnan saanut henkilö. Espanjan terveysviranomaiset selvittävät parhaillaan, miten nainen on voinut saada tartunnan tiukoista turvatoimista huolimatta.  

Terveysviranomaiset lopettivat tänään sairaanhoitajan koiran, koska sitä pidettiin mahdollisena Ebola-viruksen kantajana. 

Koiran lopettamisaie aiheutti välikohtauksen sairaanhoitajan kotitalon luona, kun eläinsuojelijat protestoivat lopettamista vastaan. Poliisit joutuivat suojaamaan koiraa hakemaan tulleita viranomaisia vihaisilta mielenosoittajilta Madridin esikaupunkialueella.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.