Mainos

Ebola-potilasta saattaneen mysteerimiehen tapaus selvisi USA:ssa

Ilman suojapukua ebola-potilasta saattaneen mysteerimiehen tapaus on selvinnyt Yhdysvalloissa.

Tavallisiin vaatteisiin pukeutunut mies hämmästytti NBC 5 -televisiokanavan suorassa lähetyksessä, kun hän saattoi ebola-virustautiin sairastunutta sairaanhoitajaa lentokoneeseen Dallasissa. Potilas ja kolme muuta häntä vienyttä henkilöä olivat sonnustautuneet suojapukuihin.

NBC:n verkkosivujen mukaan paikalliset viranomaiset ovat nyt kertoneet, että mysteerimieheksi nimitetty henkilö todellakin noudatti protokollaa.

– Hänen toimenkuvaansa kuuluu seurata kuljetusprosessia, myös lentokentän kiitoradalla. Meidän sääntöihimme kuuluu se, että yksi henkilö ei ole pukeutunut suoja-asuun, Phoenix Air -lentoyhtiön varapääjohtaja Randy Davis sanoo.

Syynä tähän on se, että suojapuku saattaa häiritä näkökykyä ja kuulemista. Davisin mukaan mies on koulutettu pitämään turvallinen etäisyys potilaisiin, ja hän on valmistautunut pukemaan suoja-asun tarvittaessa.

Mies vastaa lääkintäryhmän turvallisuuskäytännöistä ja -toimista, mutta Davis ei kuitenkaan suostunut kertomaan tämän henkilöllisyyttä sen tarkemmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.