Mainos

Ebadi pysyy poissa politiikasta

Nobelin rauhanpalkinnon voittanut iranilainen Shirin Ebadi aikoo pysytellä poissa politiikasta. Ebadi vakuuttaa kuitenkin jatkavansa työtään ihmisoikeuksien ja lakiuudistusten puolesta Iranissa.

Shirin Ebadi

Tämänvuotisen Nobelin rauhanpalkinnon saanut iranilainen juristi Shirin Ebadi sanoo, ettei hänellä ole haluja osallistua politiikkaan. Ebadi kuitenkin vakuuttaa jatkavansa työtään ihmisoikeuksien ja lakiuudistusten puolesta Iranissa.

-Jos haluatte tietää, aionko mahdollisesti jonain päivänä mennä mukaan politiikkaan, niin toivon, ettei sellaista päivää tule, hän sanoi ensimmäisessä Iranissa pitämässään lehdistötilaisuudessa Nobel-voittonsa jälkeen. En aio muuttaa työskentelytapojani. Palkinnon saaminen osoittaa, että tämä on hyvä tapa, Ebadi tähdensi.

Hän kehotti iranilaisia viranomaisia kunnioittamaan Iranin kansainvälisiä sitoumuksia ihmisoikeuksien kunnioittamisesta ja kertoi jatkavansa yhä toisinajattelijoiden tukemista. Samalla hän toisti toiveensa, että kaikki poliittiset vangit vapautettaisiin. Ebadi sai viime perjantaina Nobelin rauhanpalkinnon työstään demokratian ja ihmisoikeuksien edistämiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.