Eastwood ja Scorsese ohjaajien suosikkeja

Elokuvaohjaajat nimesivät torstaina Clint Eastwoodin ja Martin Scorsesen ehdokkaiksi liittonsa arvostetuimmasta palkinnosta. Muut Directos Guild of American ohjaajapalkintoehdokkaat ovat Marc Forster, Taylor Hackford ja Alexander Payne.

Eastwood on ehdokkaana kolmatta kertaa, tällä kertaa elokuvalla Million Dollar Baby. Aiemmin hän on ollut ehdolla elokuvilla Menneisyyden ote (2003) ja Armoton, jolla hän voitti palkinnon vuonna 1992.

Martin Scorsese

Scorsese puolestaan on ehdolla kuudetta kertaa, tänä vuonna Leonardo DiCaprion tähdittämällä Lentäjällä. Scorsesen aiemmat ehdokkuudet ovat tulleet elokuvista Gangs of New York (2002), Viattomuuden aika (1993), Mafiaveljet (1990), Kuin raivo härkä (1980) ja Taksikuski (1976). Scorsese on saanut liiton elokuvantekijän palkinnon vuonna 1999. Lisäksi hänet on palkittu elämäntyöstään vuonna 2003.

Forster on ehdolla elokuvastaan Finding Neverland, Hackford Ray Charlesin elämästä kertovasta elokuvasta Ray ja Payne Sidewaysistä.

Elokuvaohjaajien liiton jakamat palkinnot tarjoavat jälleen yhden vihjeen parhaan ohjaajan Oscarin ehdokkaista ja jopa voittajasta. Oscar-seremonia pidetään 27. helmikuuta Los Angelesissa.

Lue myös:

    Uusimmat