Mainos

E-Korean presidentti torjui hallituksen eronpyynnön

Etelä-Korean presidentti Roh Moo Hyun torjui tänään pääministeri Goh Kunin ja tämän hallituksen esittämän eronpyynnön. Roh piti samalla kiinni kannastaan, jonka mukaan hän haluaa mittauttaa kannatuksensa äänestyksessä ennen huhtikuussa pidettäviä parlamenttivaaleja.

Hallitus ja joukko presidentin avustajia tarjoutuivat eroamaan sen jälkeen kun Roh oli eilen sanonut tuntevansa olevansa osaltaan vastuussa siitä, että hänen läheinen avustajansa on ollut osallisena poliittisessa rahoitusskandaalissa. Roh sanoi samalla haluavansa mittauttaa kannatuksensa äänestyksessä, joka todennäköisesti olisi kansanäänestys.

- On luonnollista, että hallitus ja avustajat tuntevat vastuuta, mutta he eivät ole tehneet mitään väärää. Nämä ovat minun ongelmiani, vihaisen oloinen presidentti sanoi tänään tiedotustilaisuudessa. Hänen mukaansa maan hallituksessa tarvitaan nyt vakautta.

Yonhap-uutistoimiston tekemässä kyselyssä 42,5 prosenttia haastatelluista ilmoitti tukevansa Rohia, jos kansanäänestys järjestettäisiin. Vastustajia löytyi 36,3 prosenttia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.