Mainos

E-Korea: Koreoille talousunioni vuoteen 2020 mennessä

Etelä-Korea ei kuitenkaan havittele nopeaa yhdentymistä köyhän pohjoisen kanssa.

Pohjois- ja Etelä-Korea muodostavat todennäköisesti ainakin talousunionin vuoteen 2020 mennessä, arvioi Etelä-Korean yhdentymisministeri uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Ministeri Chung Dong Yong sanoo uskovansa, että Pohjois-Korea hyväksyy etelän tarjouksen ilmaisesta sähköntoimituksesta, jos Pohjois-Korean ydinohjelmasta käytävissä neuvotteluissa päästään tulokseen. Sähköä toimitettaisiin pohjoiseen kunnes Pohjois-Koreaan rakennetaan kevytvesireaktoreita.

Etelä-Korea ei havittele nopeaa yhdentymistä köyhän pohjoisen kanssa. Yhdentymisministeri arvelee kuitenkin, että talousunioni maiden kesken voisi toteutua vuoteen 2020 mennessä. Hän ei kuitenkaan halua hahmotella tarkemmin talousyhteistyön laatua Aasian neljänneksi vahvimman talouden ja yhden maailman köyhimmän maan kesken.

Chung ei kuitenkaan usko, että kuuden maan neuvotteluja Pohjois-Korean ydinohjelmasta jatkettaisiin vielä tämän vuoden puolella. Hän toivoo, että Etelä-Korean Pusanissa koolla oleva Aasian ja Tyynenmeren maiden taloudellinen yhteistyöjärjestö Apec antaisi tukensa Pohjois-Korea-neuvotteluille.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.