Mainos

E-Korea haluaa aloittaa uudelleen sotaharjoitukset

Etelä-Korea ehdottaa Yhdysvalloille yhteisten sotaharjoitusten aloittamista uudelleen. Etelä-Korean puolustusministeriöstä todettiin tänään, että harjoitusten aloittaminen olisi vastaus pohjoiskorealaisen sukellusveneen tunkeutumiseen Etelä-Korean vesille.

Etelä-Korea lopetti harjoitukset Yhdysvaltain kanssa viime vuonna osittain hyväntahdon eleenä Pohjois-Korealle, joka piti niitä hyökkäyksen harjoitteluna. Etelä-Korea ja Yhdysvallat olivat aloittaneet vuosittaiset harjoituksensa vuonna 1976.

Harjoitusten lopettaminen oli myös osa sopimusta, jonka mukaan Pohjois-Korea luopui huolta aiheuttaneesta ydintutkimusohjelmastaan. Tarkkailijat arvelevat, että harjoitusten aloittaminen saattaa vaarantaa sopimuksen, joka on presidentti Bill Clintonin varovaisen Pohjois-Korean politiikan kulmakiviä.

Yhdysvaltain puolustusministeri William Perry kehotti kumpaakin osapuolta pyrkimään siihen, ettei välikohtaus aiheuttaisi enempää vahinkoa kuin se on jo tehnyt.

Etelä-Korean rannikolla karille ajaneessa pohjoiskorealaisessa sukellusveneessä oli yhden kiinni saadun mukaan 26 pohjoiskorealaista. Heistä 11 löydettiin kuolleina, 9 sai surmansa eteläkorealaisten luodeista ja viittä etsitään. Kolme eteläkorealaista sotilasta ja yksi siviili ovat kuolleet yhteenotoissa pohjoiskorealaisten kanssa.

Pohjois-Korea on sanonut sukellusveneen ajaneen karille, kun se oli saanut konevian. Pidätetyn pohjoiskorealaisen mukaan sukellusveneellä oli vakoilutehtävä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.