Mainos

Dynamiittia joulupaketeissa Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaalla on kerätty talteen lähes 100 dynamiittipötköä teidenvarsilta. Joulun pyhinä dynamiittipötköjä löytyi Kauhajoelta, Ilmajoelta ja Kurikasta. Osa räjähteistä oli kääritty joulupaperiin.

Ensimmäiset ilmoitukset joulupaperiin pakatuista räjähteistä Kauhajoen poliisille tehtiin jouluaattoaamuna ja tapaninpäivänä. Sunnuntaina löydettiin Kurikasta ja Koskenkorvalta lähes 80 räjähdettä ilman joulupaperia. Osassa löydettyjä pötköjä oli tulilanka mutta ei nallia.

Kauhajoella räjähteet löydettiin keskustan tuntumassa sijaitsevalta Kalkunmäen asuntoalueelta sekä taajaman ulkopuolella sijaitsevalta Kainaston alueella. Kurikassa löytöjä tehtiin Paulaharjuntieltä sekä Kankaan asuntoalueelta. Koskenkorvan löydöt ovat peräisin Santavuorentieltä. Osa niistä oli sataneen lumen peitossa. Toissa kesänä elokuussa varastettiin Ylistarosta runsaat 1600 kiloa dynamiittia. Räjähteistä osa löydettiin myöhemmin teitten varsilta. Viime pääsiäisenä löydettiin lisäksi Kauhajoelta metsäautotien varrelle lähelle Jalasjärven rajaa kätketty runsaan tuhannen kilon erä räjähteitä, mutta vajaa 200 kiloa on vielä kateissa.

Asiaa tutkivasta Seinäjoen rikospoliisista kerrottiin, että tässä vaiheessa ei pystytä varmuudella sanomaan, liittyvätkö nyt tehdyt löydöt Ylistaron tapahtumiin. Räjähteet ovat Stonex-merkkisiä. Poliisista todettiin lisäksi, että vaikka valmistaja pitääkin pötköjä vaarattomina, niitä on kuitenkin varmuuden vuoksi käsiteltävä varoen.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.