Mainos

DVD-soittimet syrjäyttämässä vhs-nauhurit

DVD-soitinten odotetaan syrjäyttävän tänä vuonna vhs-nauhurit kotien katselulaitteina. Elektroniikan tukkukauppiaat arvioi, että uusien vhs-videonauhureiden myynti lähes loppuu seuraavan kahden vuoden kuluessa.

Parikymmentä vuotta kestänyt vhs-videoiden kulta-aika on tänä vuonna lopullisesti ohitse. Esimerkiksi Anttilassa ei kaikkia uutuuselokuvia enää oteta myyntiin vhs-videoina, ja kaupan hyllylle jääneet vhs-videot on jo pistetty halpamyyntikoriin.

- Meillä on tällä hetkellä noin 80 prosenttia myydyistä elokuvista on DVD-elokuvia ja sitten jouluun mennessä varmaan tapahtuu niin, että meillä on vain muutama prosentti vhs-elokuvia ja se pienenee siitä sitten. Ensi vuonna voi olla että loppuu kokonaan, vastuumyyjä Simo Lähteensuo Itäkeskuksen Anttilasta kertoo.

Tällä hetkellä joka neljännessä kotilaloudessa on dvd-soitin, mutta tänä vuonna myytävistä uusista laitteista jo kaksi kolmasosaa on DVD-laitteita.

Videovuokraamoissa vanhat elokuvat löytyvät vielä vhs-kasetteina, mutta uudet elokuvat tilataan lähes pelkästään DVD-levyinä.

Elektroniikan tukkukauppiaat ei povaa uusien vhs-nauhureiden kaupalle enää pitkää ikää.

Vhs-nauhuria tarvitaan kodeissa vielä ohjelmien nauhoittamiseen ja vanhojen videoiden katsomiseen. Digitaalisten tallentimien halventuminen vie vhs-nauhureilta viimeisenkin käyttötarpeen.

Tallennuslaitteiden kamppailu käydään lähivuosina tallentavan digiboksin ja tallentavan DVD-soittimen välillä. Laitteiden hinnat on jo säädetty samalle tasolle. Kodintekniikan kauppiaat eivät vielä uskalla ennustaa, kumpi tekniikka kamppailun voittaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.