DVD-soittimet syrjäyttämässä vhs-nauhurit

DVD-soitinten odotetaan syrjäyttävän tänä vuonna vhs-nauhurit kotien katselulaitteina. Elektroniikan tukkukauppiaat arvioi, että uusien vhs-videonauhureiden myynti lähes loppuu seuraavan kahden vuoden kuluessa.

Parikymmentä vuotta kestänyt vhs-videoiden kulta-aika on tänä vuonna lopullisesti ohitse. Esimerkiksi Anttilassa ei kaikkia uutuuselokuvia enää oteta myyntiin vhs-videoina, ja kaupan hyllylle jääneet vhs-videot on jo pistetty halpamyyntikoriin.

- Meillä on tällä hetkellä noin 80 prosenttia myydyistä elokuvista on DVD-elokuvia ja sitten jouluun mennessä varmaan tapahtuu niin, että meillä on vain muutama prosentti vhs-elokuvia ja se pienenee siitä sitten. Ensi vuonna voi olla että loppuu kokonaan, vastuumyyjä Simo Lähteensuo Itäkeskuksen Anttilasta kertoo.

Tällä hetkellä joka neljännessä kotilaloudessa on dvd-soitin, mutta tänä vuonna myytävistä uusista laitteista jo kaksi kolmasosaa on DVD-laitteita.

Videovuokraamoissa vanhat elokuvat löytyvät vielä vhs-kasetteina, mutta uudet elokuvat tilataan lähes pelkästään DVD-levyinä.

Elektroniikan tukkukauppiaat ei povaa uusien vhs-nauhureiden kaupalle enää pitkää ikää.

Vhs-nauhuria tarvitaan kodeissa vielä ohjelmien nauhoittamiseen ja vanhojen videoiden katsomiseen. Digitaalisten tallentimien halventuminen vie vhs-nauhureilta viimeisenkin käyttötarpeen.

Tallennuslaitteiden kamppailu käydään lähivuosina tallentavan digiboksin ja tallentavan DVD-soittimen välillä. Laitteiden hinnat on jo säädetty samalle tasolle. Kodintekniikan kauppiaat eivät vielä uskalla ennustaa, kumpi tekniikka kamppailun voittaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat