Mainos

DVD-kaahaus johti poliisitutkintaan

DVD:lle kuvattu kaahaaminen tuonee syytteet 37- ja 47-vuotiaille vantaalaismiehille. Itä-Uudenmaan poliisi alkoi viime syksynä Vantaalla tutkia tapausta, kun eräs toimittaja antoi moottoripyörämessuilta ostamansa dvd:n poliisin tutkittavaksi.

Asia on nyt siirretty syyteharkintaan, ja poliisi epäilee miehiä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Overspeed-nimisellä videolla kaahataan moottoripyörillä sekä autoilla. Osa ajokohtauksista on ajettu yleisellä tiellä huomattavilla ylinopeuksilla. Videolla on myös erittäin vaarallisia ohituksia.

- Poliisi pääsi miesten jäljille saatuaan videolta selville rekisterinumeron, joka oli yritetty peittää, sanoo tutkinnanjohtaja komisario Markku Helenius Itä-Uudenmaan poliisista.

Poliisi tutki videon kaksi ajokohtausta, jotka tapahtuvat Vantaalla, Espoossa ja Vihdissä. Tieosuudet sijoittuivat Keimolan alueelle. Pisin yhtäjaksoinen kohtaus on ajettu Vihdintiellä Lahnuksen Shellin ja Kehätie 25:n välillä.

Epäillyt olivat tutkinnan aikana myös pidätettyinä, ja tehdyissä kotietsinnöissä löytyi useita esineitä ja varusteita, joita poliisi epäilee käytetyn videoiden valmistamiseen. Videoita on kuvattu kameroilla, jotka oli kiinnitetty moottoripyöriin, kuljettajan kypärään sekä auton runkoon.

- Epäillyt kuitenkin kiistävät ajaneensa videoilla. He myöntävät kyllä myyneensä niitä, Helenius sanoo.

"Sivulliset hengenvaarassa"

Videolla ajetaan kilpaa moottoripyörien kesken ja autolla sekä paetaan tekaistuilta poliisiautoilta. Poliisin mukaan suurimmat nopeudet ovat yli 230 kilometriä tunnissa 80 kilometrin rajoitusalueella.

- Todennäköisesti vanhaan Opel Vectraan oli kiinnitetty siniset vilkkuvalot. Vilkkuja löytyi toisen epäillyn kotoa. Ne ovat nyt poliisin hallussa.

Videolla myös ohitellaan muuta liikennettä ohituskieltoalueella sekä kohtaavien autojen välistä.

- Siinä ovat varmasti olleet sivulliset hengenvaarassa, Helenius sanoo.

Osa ajoneuvoista kuului poliisin mukaan toiselle vantaalaismiehelle. Suoritetuissa kotietsinnöissä saatiin myös kerättyä todisteiksi useita esineitä sekä varusteita, joita poliisi epäilee käytetyn videoiden valmistamisessa.

Toinen miehistä myös kauppasi internetissä tutkittavia dvd:itä. Niitä on yhä myytävinä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.