Mainos

Duumassa ennustettiin sekasortoa Jeltsinin poissaollessa

Monet kansanedustajat epäilivät sydänleikkausta odottavan presidentti Boris Jeltsinin kykyä johtaa maata Venäjän duuman aloittaessa syysistuntonsa tänään. Jeltsin on ollut sairaalassa syyskuun puolivälistä lähtien, ja hänen työmääräänsä on supistettu huomattavasti.

-Jos auto on murskana ja kuljettaja on sairaalassa, olisi vaihdettava sekä autoa että kuljettajaa, äärikansallismielisten edustaja Vladimir Zhirinovski sanoi opposition hallitsemalle duumalle.
Zhirinovski ja muut oppositiojohtajat ennustivat sekasortoa ja hämmennystä Jeltsinin poissaollessa. Puheet ennakoivat rajuja yhteenottoja duuman ja pääministeri Viktor Tshernomyrdinin hallituksen välille syksyn aikana.

Kommunistijohtaja Gennadi Zjuganov ei toistanut vaatimuksiaan Jeltsinin erosta, mutta ehdotti laajan neuvoston perustamista pohtimaan maan ongelmien ratkaisua. Zjuganov varoitti, että Venäjä saattaa Neuvostoliiton tavoin hajota, jos nykymeno jatkuu.

Lebediä höykytettiin duumassa

Venäjän turvallisuuskomitean sihteeri Aleksandr Lebed ja hänen allekirjoittamansa Tshetshenian rauhansopimus joutuivat ankaran ryöpytyksen kohteeksi tänään Venäjän parlamentissa. Rauhansopimusta sanottiin nöyryyttäväksi ja täydelliseksi antautumiseksi. Lebed yritti puolustaa rauhansopimusta, mutta poistui sitten duuman istuntosalista kansanedustajien huutaessa "Petturi!" ja "Häpeä!".

Duumassa puhunut sisäministeri Anatoli Kulikov sanoi, että rauhansopimus on vain savuverho "äärimmäisen nöyryyttäville yksipuolisille myönnytyksille". Lebed on aiemmin syyttänyt Kulikovia yhdeksi niistä, jotka ovat vastuullisia Tshetshenian sodasta.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.