Mainos

Duuma torjui taas Kirijenkon

Venäjän parlamentin alahuone duuma torjui tänään toistamiseen Sergei Kirijenkon nimittämisen maan pääministeriksi. Heti äänestyksen jälkeen presidentti Boris Jeltsin määräsi viranomaiset vahvistamaan Kirijenkon ehdokkuuden kolmannen kerran.

Duuman äänestyksessä 271 edustajaa vastusti Kirijenkon nimitystä ja 115 kannatti sitä. Kaikkiaan 11 edustajaa pidättäytyi äänestyksestä. Tämän päivän äänestys pidettiin avoimena äänestyksenä, mikä selittänee sen, että Kirijenkoa kannatti tällä kertaa harvemmat edustajat kuin ensimmäisellä kerralla, kun äänestys oli salainen. Ensimmäisellä kerralla Kirijenko sai 143 edustajaa taakseen. Jos duuma torjuu presidentin pääministeriehdokkaan kolme kertaa, presidentti voi hajottaa duuman ja järjestää ennen aikaiset vaalit.

Tuomioistuin: Jeltsin hajottaa parlamentin

Presidentti Boris Jeltsin hajottaa parlamentin, jos duuma torjuu hänen pääministeriehdokkaansa Sergei Kirijenkon kolmannen kerran, sanoi Venäjän perustuslakituomioistuimen puheenjohtaja Marat Baglai tänään.
-Kyse ei ole siitä, voiko vai pitääkö presidentin hajottaa parlamentti - hän hajottaa sen, Baglai sanoi uutistoimisto Interfaxille.

Venäjän vuoden 1993 perustuslain mukaan presidentin on automaattisesti hajotettava duuma, jos se torjuu pääministeriehdokkaan kolme kertaa ja julistettava ennen aikaiset vaalit. Salkuton ministeri Jevgeni Jasin arveli puolestaan tänään, että duuma hyväksyy lopulta Kirijenkon nimityksen. Duuma on jo kaksi kertaa torjunut nimityksen ja viimeinen kerta äänestykselle on ensi perjantaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.