Mainos

Duuma kehotti Jeltsiniä erottamaan Tshubaisin

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma on tänään kehottanut presidentti Boris Jeltsiniä erottamaan uudistusmielisen ensimmäisen varapääministerin Anatoli Tshubaisin. Duuman hyväksymässä päätöslauselmassa ylistettiin Jeltsinin päätöstä erottaa kolme kirja- ja lahjusskandaaliin sotkeutunutta Tshubaisin työtoveria. Duuman mukaan myös Tshubais tulisi vapauttaa tehtävistään. Duuman äänin 267-14 hyväksymä päätöslauselma ei ole kuitenkaan sitova.

Jeltsin on tehnyt selväksi, ettei hän aio taipua parlamentin alahuoneen painostukseen ja erottaa talouspolitiikkansa vetäjää kokonaan. Presidentti hyväksyi kuitenkin tänään suunnitelman, jonka mukaan varapääministerit eivät saa pitää muita hallitusvirkoja.

Tämän jälkeen vaikuttaa yhä todennäköisemmältä, että Tshubais menettää valtiovarainministerin salkkunsa. Virallista ilmoitusta asiasta odotetaan torstaina, jolloin Jeltsin tapaa pääministeri Viktor Tshernomyrdinin.

Tekijänpalkkioihin liittyvä skandaali puhkesi Venäjällä viime viikolla. Duuman kommunistijäsenet vaativat tällöin selvitystä siitä, miksi Tshubaisille ja hänen työtovereilleen oli maksettu noin 470 000 markkaa vielä julkaisemattomasta kirjasta.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.