Mainos

Duuma hyväksyi kiistellyn maalain

Venäjän parlamentin alahuone duuma hyväksyi tänään kolmannessa ja ratkaisevassa käsittelyssä kiistellyn maalain. Lain toinen käsittely kesällä johti kansanedustajien tappeluun, kun kommunistit sulkivat muilta edustajilta tien puhujapönttöön.

Pieni välikohtaus tapahtui tänäänkin, sillä heti lain hyväksymisen jälkeen kommunistit ryntäsivät taas puhujapöntön luo. Puhemies kuitenkin keskeytti istunnon ilmoittamalla väliajasta.

Maalaki on yksi Venäjän talouden uudistuspaketin olennainen osa, mutta aikaisemmat duumat eivät ole sitä hyväksyneet kommunistien kiivaan vastustuksen takia. Nyt hyväksytty laki on puitelaki, joka koskee varsinaisesti vasta teollisuusmaata. Lain mukaan maata on mahdollisuus myydä ja ostaa. Maatalousmaasta säädetään erillinen laki, ja hallituksen pitäisi saada esityksensä valmiiksi syksyn aikana.

Venäjän vasemmisto-oppositio on jyrkästi viljelymaan yksityistämistä vastaan. Heidän mielestään kysymys olisi isänmaan myynnistä. Kommunistit pelkäävät, että maata alkavat ostaa keinottelijat ja ulkomaalaiset, minkä takia köyhä maalaisväestö jäisi täysin ilman toimeentulomahdollisuuksia.

Duuman edustalla oli tänään parinsadan hengen mielenosoitus, joka vastusti maalain hyväksymistä. Kommunistien johtaja Gennadi Zjuganov ilmoitti, että puolue järjestää suuret mielenosoitukset lokakuun alkupuolella maan yksityistämistä vastaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.