Mainos

Duuma hyväksyi armahduksen tshetsheeneille

Venäjän duuma lupasi tänään armahtaa tshetsheenisissit, jotka luopuvat taistelusta Venäjää vastaan helmikuun 1. päivään mennessä. Tshetsheenit puolestaan kertoivat pudottaneensa venäläiskoptereita ja vallanneensa sotilaskentän.

Venäjän duuma

Pääministeri Vladimir Putin sanoi duuman päätöstä tärkeäksi. Hänen mukaansa jo pelkät huhut armahduksesta ovat saaneet monet sissit luopumaan sodasta. Duuman päätöksen mukaan armahdus koskee sissejä, jotka luovuttavat aseensa Venäjän armeijalle tai jollekin muulle asianomaiselle viranomaiselle.

Se ei koske sissejä, jotka ovat syyllistyneet vakaviin rikoksiin kuten murhiin. Duuma hyväksyi tänään myös Venäjän ja Valko-Venäjän valtioliiton. Sen sijaan asialistalle ei otettu lainkaan Venäjän ja Yhdysvaltain vuonna 1993 solmiman Start 2 -sopimuksen ratifiointia.

Duuman suurin ryhmä kommunistit on jatkuvasti vastustanut sopimusta, joka supistaisi Yhdysvaltain ja Venäjän ydinkärkien määrän 3000 kappaleeseen.

Venäjän puolustusministerin Igor Sergejevin mukaan venäläisjoukot eivät aio tehdä suurhyökkäystä piiritettyyn Groznyin kaupunkiin. Sergejev uskoo, että Groznyi saadaan tyhjennetyksi tshetsheenitaistelijoista kaupungin asukkaiden avulla.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tshetsheenisissit olisivat ampuneet alas kaksi venäläistä helikopteria. Tshetsheenien mukaan he olisivat pudottaneet myös venäläisen SU-24 -pommikoneen. Sissit väittävät myös vallanneensa tärkeän sotilaskentän Groznyin liepeillä.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.