Mainos

Duuma äänestää Tshernomyrdinistä

Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin sanoi tänään, ettei Tshetshenian kiistaa voida ratkaista sotilaallisesti. Tshernomyrdin puhui parlamentin alahuoneelle, duumalle, joka äänestää myöhemmin päivällä siitä, jatkaako hän pääministerinä.

Tshernomyrdinin mukaan kaikkia poliittisia keinoja Tshetshenian sodan lopettamiseksi ei ole vielä käytetty. Hän sanoi kuitenkin, että alueella on ryhdyttävä "riittäviin toimiin terroristien ja rosvojen" kukistamiseksi. Pääministeri esitti osanottonsa Groznyin viimeaikaisissa taisteluissa surmansa saaneiden omaisille.

Duuma kokoontui tänään äänestämään siitä, jatkaako Tshernomyrdin Venäjän pääministerinä. Presidentti Boris Jeltsin esitti Tshernomyrdinin nimittämistä uudelleen virkaansa eilen, ja duuman on hyväksyttävä hänen ehdotuksensa. Tshernomyrdin on toiminut Venäjän pääministerinä vuodesta 1992.

Duuman odotetaan yleisesti vahvistavan Tshernomyrdinin nimityksen. Kommunisteilla on alahuoneessa vahva miehitys, mutta monet heistä ovat valmiit hyväksymään teknokraattina pidetyn Tshernomyrdinin, jos tämä lupaa lisää tukea Venäjän teollisuudelle ja parannuksia sosiaaliturvaan.

Duuman kommunistinen puhemies Gennadi Seleznjov uskoo Tshernomyrdinin saavan taakseen nimitykseen riittävän 226 äänen yksinkertaisen enemmistön. Kommunistipuolueen johtaja Gennadi Zjuganov ei ole paljastanut, miten puolue aikoo äänestää. Kommunisteilla ja heidän liittolaisillaan on hallussaan noin kolmannes duuman edustajanpaikoista.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.